VLAST I POLITIČARI NE KRIJU SIMPATIJE PREMA RATNIM ZLOČINCIMA! Danas poručeno da ONI NISU HEROJI!
Foto: Espreso.co.rs

pod zaštitom

VLAST I POLITIČARI NE KRIJU SIMPATIJE PREMA RATNIM ZLOČINCIMA! Danas poručeno da ONI NISU HEROJI!

Predstavnici Inicijative su se obratili javnosti povodom prekršajnog postupka protiv Inicijativnih aktivistkinja i aktivista

Objavljeno:

Inicijativa mladih za ljudska prava održala je konferenciju za novinare u kojoj je predstavila publikaciju pod nazivom "Ratni zločinci u političkom životu: Uzajamna podrška osuđenih ratnih zločinaca i političkih elita u Srbiji", koja predstavlja pregled državne podrške ratnim zločinima u 2017. godini.

HARADINAJ NA SRPSKOM NAHVALIO VUČIĆA TOLIKO DA JE I NJEMU NEPRIJATNO: Svaka čast, Srbija napreduje, a mi ostali kasnimo! (VIDEO)

Pregled je sačinjen u okviru šire kampanje pod nazivom "Nisu naši heroji". U publikaciji su sistematizovani primeri istupa i delovanja ratnih zlocinaca kao što su Momčilo Krajišnik, Nikola Šainović, Vladimir Lazarević i Veselin Šljivančanin.

Predstavnici inicijative su se takođe obratili javnosti povodom prekršajnog postupka koji je Tužilaštvo povelo protiv Inicijativnih aktivistkinja i aktivista zbog protesta na tribini Srpske napredne stranke u Beški, na kojoj je govorio Veselin Šljivančanin.

foto: Espreso.co.rs

Anita Mitić, direktorka Inicijative, danas je bila na prvom saslušanju pred sudom i izjavila je da je suđenje prošlo korektno a da je sada samo pitanje da li će pravda pobediti u Srbiji.

Jana Vujić, programska asistentkinja Inicijative izjavila je da se proces glorifikacije ratnih zločinaca nastavlja i da se oni vraćaju na pozicije na kojima su bili pre zatvorskih kazni.

- Vlast čak i ne skriva svoju simpatiju, neskrivena je podrška političara osuđenim ratnim zločincima- dodala je.

Biljana Srbljanović, dramska autorka, dodala je da je slučaj u Beškoj značajan baš zbog toga sto ima punu podrsku sadašnje vlasti.

Nova vlast primenjuje iste principe kao i stara vlada Borisa Tadića. Šljivančanin je naneo veoma mnogo štete i sramote građanima ove zemlje, a aktivisti su iskoristili svoje puno pravo da ne sede i ne ke*aju po Tviteru nego da se spakuju i da odu na to mesto.

foto: Espreso.co.rs

Da podsetimo, pre 11 meseci, aktivistkinje Inicijative su na tribini Srpske napredne stranke istakle transparent na kom je pisalo "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama".

(A.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.