U HAGU SU MI DALI JEDNU TERAPIJU, A ONDA SU ME BACILI U BUNKER! Šešelj progovorio o trenutku kada je SAZNAO DA IMA RAK!
Foto: Filip Plavčić

recept za zdravlje

U HAGU SU MI DALI JEDNU TERAPIJU, A ONDA SU ME BACILI U BUNKER! Šešelj progovorio o trenutku kada je SAZNAO DA IMA RAK!

Pored zdrave ishrane, Šešelj u letnjem periodu dosta pliva, a trenutno ide i dva puta nedeljno po dva sata na plivanje

Objavljeno: 18:34h

Lider radikla Vojislav Šešelj uspeo je da se izbori sa rakom debelog creva, koji mu je dijagnostifikovan u Hagu, pomoću posebnog jelovnika kojeg se disciplinovano pridržava. Jede mnogo sezonskog voća i povrća, redovno unosi vitamine i danas je "zdrav k'o dren".

Šešelj se, kako kaže, oduvek "normalno hranio", ali u Hagu je njegova ishrana bila katastrofalna.

- Bio sam prisiljen da jedem konzerve ili suvo meso. Hrana je bila vrlo loša i malo ko može da ostane zdrav ako jede tu hranu - priča lider SRS-a za Espreso i naglašava da mu nije samo ishrana pomogla u borbi sa opakom bolešću.

- Poštovao sam sve lekarske naloge i imao sam dva ciklusa hemioterapije od šest doza. Nisam se izlečio samo voćem i suplementima. U Hagu sam dobio samo jednu hemioterapiju, ali sam drugu odbio zbog loših uslova. Svaki put kada bi me me vraćali iz gradske bolnice Vronovo, umesto da me vode u moju ćeliju, vodili su me po nedelju dana u bunker u zatvorskoj bolnici gde se ne vidi bela dana i gde sunce ne dopire. Mislili su da sam opasan za okolinu, pa sam samo mogao da ležim u krevetu i ništa više. Ali to je bila glupost. Ni za koga ja nisam opasan - kaže Šešelj i priseća se trenutka kada mu je dijagnostifikovana bolest:

foto: Filip Plavčić

- Video sam krv i tražio sam kolonoskopiju, ali godinu dana su odbijali da me vode. Kad su me konačno odveli, rak je već probio zid debelog creva i zahvatio okolne limfne čvorove. Operisali su mi 30 cm debelog creva i ustanovili da su tri do četiri limfna čvora bila zahvaćena metastazama, a posle su videli i metastaze na jetri. Na dva mesta - jednu od pet milimetara, drugu od devet. Ipak, nikada se nije uplašio smrti:

- Zar Vam ja ličim na nekoga ko bi se plašio smrti? Zar bih mogao da štrajkujem glađu dvadeset osam dana, skoro do smrti? I još budem ubeđen da će me pustiti da umrem?

Takođe, pored zdrave ishrane, Šešelj kaže i da spava normalno, u letnjem periodu dosta pliva, a trenutno ide dva puta nedeljno po dva sata na plivanje - "lagano penzionersko".

foto: Filip Plavčić

(M.Ivetić/D.Čavić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.