PRALJKU U PAZARU UKRALI NOVČANIK, BIO JE LJUT I JEDVA ČEKAO DA ODE IZ SANDŽAKA: Ljajić opisuje susret s hrvatskim generalom koji se ubio! (VIDEO)
Foto: Beta / Milan Obradović, Printscreen

samo za espreso

PRALJKU U PAZARU UKRALI NOVČANIK, BIO JE LJUT I JEDVA ČEKAO DA ODE IZ SANDŽAKA: Ljajić opisuje susret s hrvatskim generalom koji se ubio! (VIDEO)

U filmu se pored Ljajića pojavljuje i Sulejman Ugljanin

Objavljeno:

Hrvatski general Slobodan Praljak, koji se ubio ispivši otrov u Haškom tribunalu, snimio je 1991. godine dokumentarni film "Sandžak - Novi Pazar" u kojem se pojavio sadašnji ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

HRVATSKI GENERAL KOJI SE UBIO U HAGU SNIMIO JE 1991. FILM O SANDŽAKU: U glavnim ulogama MLADI RASIM LJAJIĆ I SULEJMAN UGLJANIN! (VIDEO)

ZBOG OVIH TRANSKRIPATA SE UBIO SLOBODAN PRALJAK: Evo šta su sve ON I TUĐMAN pričali 1992. godine! (VIDEO)

UMRO SLOBODAN PRALJAK! Hrvatski general koji je popio otrov preminuo u bolnici!

Ljajić, koji je u to vreme bio generalni sekretar SDA Sandžak ispričao je za Espreso svoje sećanje na taj period, rekavši da ga najviše pamti po situaciji kada je Praljku tokom boravka u Novom Pazaru ukraden novčanik.

- Praljku je u hotelu "Vrbak" gde je bio smešten ukraden novčanik. Pozvao me je jer sam mu ja bio na neki način domaćin. Ja sam otisao na recepciju hotela, on se svađao sa ženom koja je tu radila. Prijavili smo policiji krađu, ali se na tome sve završilo, novčanik nije nađen. Do tada je bio smiren i odavao utisak obrazovanog čoveka i profesionalca. Posle je, logično, bio vrlo ljut i jedva je čekao da ode iz Sandžaka. Nikada ga, nakon toga, više nisam ni video ni čuo. Nisam mogao da verujem kad sam tokom rata video da je on neki zapovednik HVO u Bosni - rekao je Ljajić za naš portal.

Slobodan Praljak, hrvatski general koji se ubio prošle nedelje u Haškom tribunalu, po zanimanju je bio reditelj.

U filmu se pored Ljajića pojavljuje i Sulejman Ugljanin, predsednik Stranke demokratske akcije u Sandžaku.

Podsetimo, Praljak je, pošto mu je izrečena presuda od 20 godina, izvadio je čašicu i uz reči "Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prezirom odbacujem vašu tvrdnju" ispio otrov.

Praljak je bio komandant Glavnog štaba HVO-a kojem zbog ratnog zločina, potvrđena prvostepena kazna iz 2013. godine.

foto: Printscreen

Smatrao se odgovorim za rušenje Starog mosta u Mostaru, iako je dan ranije bio smenjen sa dužnosti. Praljak je tvrdio kako je most srušen aktiviranjem eksploziva koji je bio postavljen na levoj obali Neretve na kojoj je bila Armija BiH. U nepravosnažnoj presudi šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata stoji da je Stari most bio legitiman vojni cilj.

Tokom suđenja Praljak je, uz pomoć svojih saradnika, izdao 18 knjiga s dokumentima iz takozvanog Domovinskog rata i analizama rata u Bosni i Hercegovini.

(M. Radović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.