Da su danas izbori: Vučić na zemlji, Radulović i Popović na web nebu! (FOTO)

ovako je glasao tviter

Da su danas izbori: Vučić na zemlji, Radulović i Popović na web nebu! (FOTO)

Dok nam ispitivanja javnog mnjenja govore da su SNS i premijer najpopularniji, na društvenim mrežama ubedljivo vode male i vanparlamentarne stranke. Kako je to moguće?
Objavljeno: 19:07h

"Na izborima najveći broj glasova osvojile su Srpska narodna partija i Pokret Dosta je bilo, pa će najverovatnije te dve partije formirati buduću Vladu Srbije..." Da čujete takvu vest pomislili biste ili da sanjate ili da je u pitanju neki sarkazam, zar ne? Međutim, te dve opcije zaista su trijumfovale na izborima koji su održani - na Tviteru. Opozicija traži izbore, Babić im poručuje da su to crtani filmovi! Ankete koje je sproveo nekadašnji osnivač JUL-a, a sad aktivni tviteraš Zoran Čičak, donele su vrlo zanimljive rezultate. On je virtuelnim biračima ponudio da glasaju u dve odvojene ankete: za pristalice proevropskih i za sledbenike nacionalnih (desničarskih) stranaka, a potom objavio konačne rezultate "izbora".

U konkurenciji pro-evropskih opcija pokret Saše Radulovića osvojio je čak trećinu glasova birača i odneo pobedu nad Levicom Srbije Borka Stefanovića i koalicijom Demokratska stranka-Nova stranka.

Twitter

Iako gubitnici, ni drugoplasiranima, Demokratskoj stranci i tek formiranoj Levici Srbije, ne bi ništa smetalo da se takvi rezultati preliju s interneta na prava birališta.

Posebno dobar rezultat, doduše na veoma malom uzorku pristalica nacionalnih stranaka, zabeležili su bivši DSS-ovac Nenad Popović i njegova Srpska narodna partija. Oni su među tom populacijom "oduvali" sve ostale i uspeli da osvoje apsolutnu većinu, tačnije 53% tviter-glasova.

Twitter

Iako naprednjaka na ovim tviter-izbornim listama nema nigde, poslednja istraživanja koja su objavljena pokazuju da oni i dalje drže apsolutan primat među strankama. Tako je anketa agencije Ipsos pokazala da SNS podržava 52 odsto građana, dok njihov lider Aleksandar Vučić ima podršku još pola miliona građana koji nisu glasači SNS. Što se tiče pobednika na Tviteru, oni u stvarnom svetu stoje daleko lošije, pa bi se čak i u koalicijama grčevito borili da pređu cenzus. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.