SRBIJA DOBIJA NOVOG AMBASADORA U UAE: Otkrivamo ko je u pitanju!
Foto: Maja Mojsovski Rasevic, EPA Valdrin Xhemaj, Printscreen/youtube

šuška se

SRBIJA DOBIJA NOVOG AMBASADORA U UAE: Otkrivamo ko je u pitanju!

Za ovo mesto kandiduju ga prilično dobre veze u arapskom svetu, kao i poznavanje situacije u tom regionu

Objavljeno:

Ambasadorsko mesto u Ujedinjenim Arapskim Emiratima godinama je upražnjeno, a na njega bi mogao da dođe Marko Selaković, član upravnog odbora Međunarodne asocijacije biznis komunikatora za region Srednjeg istoka, bliski rođak bivšeg ministra pravde Nikole Selakovića.

O ovoj informaciji priča se već godinu dana, a kako izvor Espresa tvrdi, Selaković je najozbiljniji kandidat za novog ambasadora Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Kontaktirali smo sa Selakovićem, međutim, on je ovu informaciju demantovao, odnosno rekao da sa njim o ovome nikakvih razgovora nije bilo.

- Prošlo je vreme kada su se ambasadori postavljali u medijima i sporednim kancelarijama. O sebi sam svašta čitao u novinama i portalima prethodnih godina. Priznajem da ste me iznenadili jer sa mnom nikakvih razgovora nije bilo, ali senzacionalizma i spekulacija izgleda nikad nema dovoljno. Što se mene tiče, svako ko je uspešan i prepoznatljiv u inostranstvu je već najbolji moguć ambasador Srbije i svako od nas treba da se trudi da našu zemlju predstavi na najbolji način. O tome sam nebrojeno puta i pisao i govorio. O rešenjima u zvaničnoj diplomatiji odluke ne donosimo ni Vi, ni ja, već državni vrh i resorno ministarstvo - rekao je Selaković.

Selaković je inače ekspert za komunikacije koji je u bliskom srodstvu sa bivšim ministrom pravde Nikolom Selakovićem, ima prilično dobre veze u arapskom svetu, i prilično je upućen u situaciju u tom regionu.

Selaković radi na rukovodećoj poziciji na Američkom univerzitetu u Emiratima. Ambasadorski angažman za sada nije zvanično potvrđen, a ambasadom Srbije u UAE trenutno rukovodi otpravnik poslova Miloš Perišić.

Marko Selaković rođen je 1977. godine u Kragujevcu. Završio je Prvu Kragujevačku Gimnaziju i Prirodno-matematički fakultet, kao i program vezan za odnose sa javnošću i upravljanje projektima pri Savetu Evrope. Pohađa doktorske akademske studije na Beogradskom univerzitetu. Angažovan je kao trener i predavač iz oblasti komunikacijskih veština, upravljanja projektima i strateškog planiranja za potrebe različitih evropskih institucija i agencija, kao i domaćih i međunarodnih organizacija.

Selaković je godinu i po dana obavljao funkciju portparola Ujedinjenih regiona Srbije, ali se sa ove funkcije povukao 2014. godine. Radio je kao predsednik Društva Srbije za odnose sa javnošću od 2008. do 2010. godine, a u oktobru 2013. godine je osnovao PR agenciju "Selaković & partners" .

Bio je portparol Ujedinjenih regiona Srbije do 2014. godine, kada nakon loših izbornih rezultata podnosi ostavku na tu funkciju. Govori engleski i nemački jezik.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.