TAJNA PORUKA MLADIĆA koju niko NIJE VIDEO: Svi smo uočili cvet na reveru, ali ne i SLOVA PORED NJEGA (FOTO)
Foto: Printscreen

detalj sa izricanja presude

TAJNA PORUKA MLADIĆA koju niko NIJE VIDEO: Svi smo uočili cvet na reveru, ali ne i SLOVA PORED NJEGA (FOTO)

Ratko Mladić osuđen je prvostepenom presudom na doživotnu kaznu pred Haškim tribunalom, ali o detaljima koje je taj dan nosio i dalje se priča.

Objavljeno:

Mladić je na izricanju presude nosio kravatu na kojoj je ćirilicom bilo ispisano KPRF - skraćenica Komunističke partije Ruske Federacije i sa komunističkim simbolom - srpom i čekićem.

Komunistička partija Ruske Federacije je politička partija u Rusiji koja je iznikla iz bivše KPSS i KP RSFSR. Zasnovana je na ideologiji marksizma-lenjinizma za svoj politički cilj istakla je borbu za uspostavljanje socijalističkog društvenog poretka na principima društvene svojine i kolektivizma.

foto: Fonet

Ona je bila upečatljive crvene boje, koja je takođe njihov simbol.

Na reveru je imao značku Natalijina ramonda, poznatu i kao „cvet feniks“, kojim se u Srbiji obeležava Dan primirja.

U javnosti se Natalijina ramonda opisivala kao „cvet feniks“ koji može da oživi čak i kada se potpuno osuši, pa zalije - „kao što je iz pepela vaskrsla i srpska vojska u Prvom svetskom ratu“.

Natalijina ramonda (Ramonda nathalie) neobičan je cvet izuzetne lepote, a njegova simbolika važna je Srbe iz nekoliko razloga. Ovaj cvet poznat je i kao cvet feniks jer i kad uvene i potpuno se osuši može da oživi ako se i malo zalije.

(Espreso.co.rs/ Izvor: srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.