VUČIĆ ODLUČIO: Ja bih išao samo na beogradske izbore, a parlamentarni da budu kad im je vreme!
Foto: Marina Lopičić

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE

VUČIĆ ODLUČIO: Ja bih išao samo na beogradske izbore, a parlamentarni da budu kad im je vreme!

Predsednik Srbije je poručio ipak da će konačna odluka biti doneta posle sednice Glavnog odbora stranke

Objavljeno: 13:17h

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić obraća se na početku sednice Glavnog odbora.

Vučić je ranije najavio da će konačna odluka o izborima biti doneta na današnjoj sednici. On je naglasio da je Predsedništvo SNS danas razgovaralo o vandrednim parlamentarnim izborima, ali da se nisu saglasili oko održavanje, ne zbog neslaganja već zbog raznih ideja.

"Nekima je mnogo važno i pitanje izbora i došli smo do njega. Govorili su da je to moja samovolja, a ovamo klicali tražeći ih, da bi se potom razbežali. I medijima je ta tema mnogo važna. Ipak do sad nismo gubili. Danas smo na Predsedništvu imali raspravu, ali ne i dogovor. Ideje o izborima su podstaknute i stranačkim, a manje državnim izborima. Ako bismo u martu imali parlamentarne i gradske izbore, za 4 godine bi na red došli svi zajedno. Drugo, pričaju da ćemo beogradske siguirno izgubiti, pa hajde onda da idemo i na jedne i na druge, pa čak iako Beograd izgubimo, potvrdili bismo legitimitet republičke vlasti", objasnio je predsednik Srbije.

foto: Marina Lopičić

"Drugo, pričaju da ćemo beogradske siguirno izgubiti, pa hajde onda da idemo i na jedne i na druge, pa čak iako Beograd izgubimo, potvrdili bismo legitimitet republičke vlasti. Argumenti protiv pralamentarnih izbora su manje brojni, iz stranačkog ugla ih gotova i nema, ali iz državnog se brinem da nećemo moći da razgovaramo ni o KiM, ni o nastavku reformi, a posle njih ne bi bilo smisla da ostavimo istog premijera, predsednicu skupštine, a ja mislim da i jedna i druga izvanredno rade svoj posao. Činilo mi se da je većina za izbore. Ja sam za to da učinimo onima koji kažu da se plašim da ću izgubiti Beograd. Daću Predsedništvu mogućnost ", dodao je predsednik Srbije.

"Moj predlog je da sada idemo samo na gradske izbore, a da parlamentarni izbori budu održani onda kad im je i vreme", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da sebi ne može da oprosti što u Beograd hoće na vlast ponovo "oni koji su kupovali tramvaje i poljske autobuse, a uzimali novac sa računa u Hong Kongu".

"Upravo oni su nas optuživali za Savamalu i žao mi je što tada nisam odlučnije stao u zaštitu gradonačelnika Siniše Malog. Jutros sam prelazio Gazelom i priznajem, napravio sam prekršaj. Na 30 sekundi smo se zaustavili da vidim kako napreduju radovi. Pitaju zašto se radi Skadarlija, zašto Slavija. Ne, nego treba da bude najružniji trg kad se njime prolazi? Ne grčite se vi zbog narodne muke nego što mislite da mnogo više para treba da stavite u svoj džep, pljačkajući građane kao što ste ih pljačkali ranije", poručio je Vučić i pozvao vrh vladajuće stranke da stoji čvrsto uz svoje koalicione partnere kada su meta napada.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.