OVE ŽENE VODE JAVNA PREDUZEĆA U SRBIJI: Upoznajte moćne dame srpskih državnih kompanija! (FOTO)
Foto: Printscreen, EMS.rs, Fonet

na tronu

OVE ŽENE VODE JAVNA PREDUZEĆA U SRBIJI: Upoznajte moćne dame srpskih državnih kompanija! (FOTO)

Mira Petrović možda jeste najčešće pominjano ime žene ispred jednog javnog preduzeća. Ipak, ona nije jedina

Objavljeno:

Poslednjih dana ime Mire Petrović, direktorke "Pošte" neprestalno je u žiži srpske javnosti.

Naime, radnici pošte koji nedeljama protestuju zbog loših uslova prava i niskih zarada za jedno javno preduzeće traže smenu, kako kažu, "bahate" direktorke.

Ko će koga, ako ne svoj svoga: Krkobabić postavio najbližu saradnicu na čelo PTT, žena prima 3 plate!!!

U "Pošti" je kao savetnica zaposlena 2013. godine, a s odlaskom Milana Krkobabića sa čela preduzeća došla je na sam "tron". Nekada sekretarica, a sada strukovni ekonomista i direktorka pod čijom rukom je ogroman sistem “Pošte” glavni je krivac, za mnoge, što ovo javno preduzeće propada.

Potpredsednica PUPS i direktorka “Pošte Srbije” , Mira Petrović, ove godine nije se pojavila na testiranju u okviru konkursa za izbor novog direktora ovog javnog preduzeća. To praktično znači da ona ne može biti iznova na čelu „Pošte“, ali je i dalje v.d.

foto: www.posta.rs

DOSTA SMO BILI OVCE! Pošta je najprofitabilnija u Srbiji, imamo najniža primanja, a Krkobabić i njegova naslednica primaju po 20 radničkih plata MESEČNO!

Mira Petrović možda jeste najčešće pominjano ime žene ispred jednog javnog preduzeća. Ipak, ona nije jedina.

I druga javna preduzeća na samom čelu imaju upravo - žene.

Državna lutrija Srbije

Dugogodišnja voditeljka TV Pink Simonida Kažić imenovana je u maju ove godine za v. d. direktora "Državne lutrije Srbije", jedne od najuspešnijih državnih kompanija.

foto: Printscreen/Youtube

Zašto je nekadašnja novinarka postavljena na tu poziciju i sa kojim kvalifikacijama, ostalo je nejasno, jer u Vladi Srbije nisu bili rapoloženi da, kako su mediji pisali, pričaju na tu temu. Ipak, spekulisalo se da je ona izabrana na predlog Ministarstva privrede.

Elektromreža Srbije

Jelena Matejić još jedna je dama koja se nalazi na čelu javnog preduzeća, i to "Elektromreže Srbije".

Na mesto v.d. direktora Akcionarskog društva „Elektromreža Srbije“, Beograd, postavljena je u decembru 2016. godine, sa stručnim zvanjem master menadžer u oblasti menadžmenta u javnom sektoru, a poseduje i zvanje diplomiranog ekonomiste - stručnjaka za marketing. Jelena je u ovom preduzeću od 2012. godine i pre direktorske pozicije bila je na mestu izvršnog direktora za investicije i strategiju, navodi se u saopštenju.

foto: Ems.rs

Republički zavod za zdravstveno osiguranje (RFZO)

RFZO godinama unazad na čelu ima - žene.

Nakon što je profesor dr Momčilo Babić podneo neopozivu ostavku 2014. godine podneo neopozivu ostavku, na mesto direktora postavljena je Verica Lazić.

foto: Printscreen/Youtube

Na vrhu piramide ovog preduzeća ona se nalazila sve do 9. novembra ove godine, kad je podnela ostavku na mesto v.d. direktorke Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Svoj odlazak sa čelne funkcije, obrazložila je, kako su preneli beogradski mediji, "nemogućnošću adekvatne saradnje sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom".

Istog dana na čelo RFZO-a je postavljena nova direktorka. Vlada Srbije donela je rešenje po kojem će vršilac dužnosti direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje biti doktor Sanja Radojević Škodrić.

Službeni glasnik

Politička analitičarka i nekadašnja visoka funkcionerka DS takođe se nalazi na čelu jednog javnog preduzeća. Jelena Trivan za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća "Službeni glasnik" izabrana je početkom 2015. godine, a fotelju je nasledila od Radoša Ljušića.

foto: Fonet

(S. Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.