Do kraja godine jasna granica između Srbije i BiH! VUČIĆ I DODIK saglasni po tom pitanju!
Foto: Printscreen RTS

utvrđivanje granica

Do kraja godine jasna granica između Srbije i BiH! VUČIĆ I DODIK saglasni po tom pitanju!

U obraćanju novinarima, saglasili su se da je dinamika razvoja saradnje na zajedničkim projektima zadovoljavajuća i održiva

Objavljeno:

PRELETAČ POSLE 25 GODINA OSTAO BEZ STRANKE: Branislav Jovanović je bio u 7 partija, a sad kaže da NEĆE AVANTURU!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike SrpskeMiloradom Dodikom.

Susret je upriličen u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon razgovora dvojica zvaničnika su održala zajedničku konferenciju za medije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do kraja godine biti ustanovljena granica izmedju Srbije i Bosne i Hercegovine. On je rekao da je komisija iz Srbije počela da radi na utvrđivanju granica između dve države i da se nada da će Srbija uskoro imati svoje predloge i saglasnost iz Bosne i Hercegovine.

- Razgovarali smo o Deklaraciji za očuvanje srpskog kulturnog identiteta, na njoj će raditi dekanka beogradskog Filološkog fakulteta Ljiljana Marković, dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović, profesor tog fakulteta Mirko Vasiljević, predsednik Matice srpske u Novom Sadu Dragan Stanić i drugi stručnjaci za srbistiku - objasnio je predsednik Srbije.

foto: Printscreen RTS

U obraćanju novinarima, saglasili su se da je dinamika razvoja saradnje na zajedničkim projektima zadovoljavajuća i održiva, sa akcentom na radovima na mostu Ljubovija - Bratunac.

- Zahvalan sam Srbiji na svemu što čini u ime mira i stabilnosti u regionu, a najviše predsedniku Vučiću na svom zalaganju. Nastavljamo da radimo na deklaraciji. To je dokument koji bi ukazao na potrebu očuvanja srpskog nacionalnog identiteta. Često se na diplomatskom i političkom nivou traži razgovor o BiH, a on je nemoguć. Mi smo pokrenuli inicijativu da sve sudije koje imaju ratnu prošlost danas ne mogu da sude, a u svakom pokušaju da napravimo održive institucije naišli smo na malverazcije Bošnjaka i međunarodne javnosti. - oštro je istakao Dodik.

foto: Printscreen RTS

(Esreso.rs / Izvor: kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.