NAPREDNJACI IZBEGAVAJU ODGOVORNOST ZA SMRT RANKA PANIĆA NA PROTESTU 2008: Šutanovac brani studente kojima sude zbog demonstracija (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

o pravdi u srbiji

NAPREDNJACI IZBEGAVAJU ODGOVORNOST ZA SMRT RANKA PANIĆA NA PROTESTU 2008: Šutanovac brani studente kojima sude zbog demonstracija (VIDEO)

- Ti koji su organizovali miting su danas na vlasti - kaže Šutanovac

Objavljeno:

Ispred zgrade suda u Ustaničkoj 14 jutros se okupila grupa građana, kako bi protestovala zbog procesa protiv Gavrila Vučetića i Pavla Terzića, označenih i optuženih za "organizaciju protesta" mladih ljudi, koji su se nakon predsedničkih izbora održavali u Beogradu.

GRAĐANI NE DAJU GAVRILA I PAVLA: Narod se okupio pred suđenje studentima koje terete da su ORGANIZATORI protesta protiv vlasti! (FOTO) (VIDEO)

Da im pruži podršku došao je i Dragan Šutanovac.

foto: Filip Plavčić

- Danas sam došao da dam podršku studentima Pavlu i Gavrilu, kao roditelj, kao prijatelj porodice, kao neko ko smatra da Srbija u 21. veku ne treba da bude zemlja u kojoj se sudi zbog ovakvog delikta, i na kraju, kao predsednik DS koja ne zastupa ovakve vrednosti i bori se protiv nasilja ove vlasti prema opoziciji i građanima, koji su svesni da treba da iskažu svoje mišljenje i na ulicama grada - kazao je on u izjavi za Espreso.co.rs.

On podseća da je 2008.godine bio jedan veliki miting, koji je bio rušilački, nakon čega su bile i smrtne posledice po jednog demonstranta.

- Danas se sudi žandarmima koji su tada postupali, a niko ne sudi onima koji su organizovali taj miting. Ti koji su organizovali miting su danas na vlasti, oni sude danas ljudima koji šetaju ulicama, ali ujedno izbegavaju odgovornost za ono što su oni uradili - kaže Šutanovac.

Da podsetimo, reč je o smrti Ranka Panića (41) iz Mladenovca, 29. jula 2008. u Beogradu tokom protestnog mitinga SRS zbog hapšenja Radovana Karadžića.

Šutanovac se nada da će studenti, koji se sumnjiče da su prekršili Zakon o javnim okupljanjima, i kojima preti kazna i do 150.000 dinara biti oslobođeni i da će se vratiti fakultetima.

OVO JE ZASTRAŠIVANJE! Gavrila, studenta FDU, čeka saslušanje i preti mu kazna, JER JE BIO NA PROTESTU?!

(Espreso.co.rs/J.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.