VUKA JEREMIĆA I NARODNU PARTIJU PODRŽALO 70 JAVNIH LIČNOSTI: Evo čije se sve ime našlo na Proglasu!
Foto: Promo

još jedna partija

VUKA JEREMIĆA I NARODNU PARTIJU PODRŽALO 70 JAVNIH LIČNOSTI: Evo čije se sve ime našlo na Proglasu!

Građani će od subote u svim većim gradovima moći na štandovima da potpišu Proglas

Objavljeno:

Više od 70 javnih ličnosti, profesora, advokata, lekara i nekadašnjih ambasadora potpisalo je Proglas podrške osnivanju Narodne stranke Vuka Jeremića. Od subote će i građani Srbije u svim većim gradovima moći na štandovima da potpišu Proglas.

U Proglasu se navodi da Srbija prolazi kroz duboku moralnu, društvenu, ekonomsku i političku krizu, tehnološki i ekonomski zaostaje za zemljama u okruženju i svetom, te da "siromaštvo i nedostatak perspektive predstavljaju ključne probleme društva".

foto: Beta

Proglas su potpisali dramski pisac Siniša Kovačević, bivši sudija Ustavnog suda Svetozar Čiplić, advokati Borivoje Borović, Vladimir Gajić i Vladimir Vučinić, istoričar Čedomir Antić, književnik Vladimir Kecmanović, te bivši ambasadori Radivoj Cvetićanin, Milovan Božinović, Maja Mitrović, Uglješa Zvekić i Vladimir Petrović. Takođe, podršku Narodnoj stranci, koja će početi da politički deluje 22. oktobra daju i plivač Milorad Čavić, kao i pisac Marko Vidojković i radijski voditelj i glumac Marko Stepanović, režiser Ivan Jović i simbol petooktobarskih demonstracija Ljubisav Đokić, poznat kao Džo Bagerista. Među potpisnicima su i glumac Bane Tomašević, književnik Gojko Tešić, režiser Predrag Gaga Antonijević, univerzitetski profesori Aleksandar Jovanović, Čedomir Maksimović, Goran Obradović, te književnik Vuk Krnjević.

foto: Filip Plavčić

U Proglasu se navodi da potpisnici daju podršku ideji o obrazovanju nove snage političkog centra pod imenom Narodna strana, i to zbog rekordno niskog nataliteta, masovnog egzodusom mladih i stručnih ljudi iz naše zemlje, svesni činjenice da naša generacija ima istorijsku odgovornost da ispravi greške iz prošlosti, kao i da unapredi i učini efikasnom svoju državu koja će služiti interesima naroda.

Narodna stranka će sprovoditi novu, savremenu razvojnu politiku, beskompromisnu borbu za socijalnu pravdu, radnička prava i bolje zdravstvo, kao i da će se zalagati za neprikosnovenost vladavine prava i građanskih sloboda, kao i obnavljanje demokratskih institucija, piše u Proglasu.

foto: Fonet

Potpisnici ukazuju i da podržavaju osnivanje Narodne stranke koja će "odgovorno i domaćinski upravljati nacionalnim resursima i pružati aktivnu podršku poljoprivredi". Takođe, u Proglasu se navodi da je potrebno napraviti odlučan otklon i sprovesti sankcije prema pojedincima koji su zloupotrebili javne funkcije i državne resurse.

"Svesni smo strahovanja sadašnjih i budućih roditelja da će njihova deca živeti gore od njih, kao i da neće imati mnogo toga da im ostave. Ne želimo, zato, da dozvolimo da sadašnje i buduće generacije izgube mogućnost vizije prosperitetne i srećne budućnosti u sopstvenoj zemlji", zaključuje se u Proglasu.

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.