ANA BRNABIĆ rekla je da u Srbiji nema objektivnog novinarstva! NA OVU NJENU IZJAVU REAGOVALI SU UNS I NUNS
Foto: Fonet

malo ozbiljnije!

ANA BRNABIĆ rekla je da u Srbiji nema objektivnog novinarstva! NA OVU NJENU IZJAVU REAGOVALI SU UNS I NUNS

Na ovo je juče reagovao predsednik UNS Vladimir Radomirović

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da u Srbiji „nema objektivnog novinarstva, jer je jako malo objektivnih novinara“, na šta su joj iz Udruženja novinara Srbije (UNS) poručili da bi ona morala ozbiljnije da prati medije, kao i da novinari nisu mašine.

Naime, Brnabićeva je u Briselu, na opaske nekih evropskih poslanika da je „veoma zabrinjavajuće pitanje slobode medija“ u Srbiji, odgovorila da „ne vidi da nema istraživačkog novinarstva u Srbiji“.

Brnabić: U Srbiji nema objektivnog novinarstva

- Odnosno, sada ima nedostatka istraživačkog novinarstva, ali ne zato što to guši Vlada, već ga nema jer nema objektivnog novinarstva u Srbiji, odnosno jako je malo objektivnih novinara. Vidimo pre da ima nekih koji su veoma naklonjeni Vladi, odnosno medija koji su jako protiv Vlade - navela je Brnabićeva i dodala da su „svi nedeljnici u Srbiji potpuno protiv Vlade i predsednika“, dok je od dnevnih listova samo jedan „manje ili više objektivan“.

Na ovo je juče reagovao predsednik UNS Vladimir Radomirović, koji je predsednici Vlade poručio da novinari nisu mašine i da zato nema objektivnog novinarstva, ali da ima poštenog novinarstva.

- Ja bih se složio da nema objektivnog novinarstva, ali samo zato što novinari nisu mašine i ne mogu biti objektivni, ali ne bih se složio da nema poštenog novinarstva u Srbiji - rekao je Radomirović i poručio premijerki da bi morala ozbiljnije da prati medije.

On je naveo i da ne bi smelo da se dešava da političke stranke i predstavnici vlasti vređaju novinare, već da bi morali da odgovore na pitanja koja novinari postavljaju u ime javnosti.

Potpredsednik NUNS Željko Bodrožić ocenio je, komentarišući izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić da u Srbiji nema objektivnog novinarstva, da se njen vokabular u potpunosti uklapa u propagandu naprednjaka.

- Ana Brnabić sve više svakim danom potvrđuje da je samo marioneta na mestu premijerke. Njen vokabular se danas u potpunosti uklapa u propagandu SNS - rekao je Bodrožić agenciji Beta.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.