Advokat Polovine: Krivične prijave protiv Labana i njegovog pomoćnika
Foto: Youtube printscreen

skandal

Advokat Polovine: Krivične prijave protiv Labana i njegovog pomoćnika

Incident se dogodio pretprošle subote u jednom subotičkom hotelu

Objavljeno:

Dušan Kliska, advokat Vladimira Polovine, profesora Građevinskog fakulteta u Beogradu i člana SNS-a kome je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban 26. avgusta uputio niz pretnji i uvreda, izjavio je za Insajder da je jutros podneo krivične prijave protiv Labana, Predraga Radivojevića, direktora subotičkog Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, ali i Spasoja Vujovića, predsednika UO FK Bačka 1901, piše Insajder.

- Jutros sam predao krivične prijave za tri dela. Laban se tereti za nasilničko ponašanje, lažno prijavljivanje i ugrožavanje sigurnosti, a Radivojević samo za lažno prijavljivanje. U krivičnoj prijavi protiv Labana za saučestovanje u nasilničkom ponašanju se tereti i Spasoje Vujović - rekao je Kliska za Insajder.

Podsetimo, audio snimak koji je naš portal prvi objavio prošle nedelje na kome gradonačelnik Subotice Bogdan Laban preti svom stranačkom kolegi Vladimiru Polovini da će mu, između ostalog, „iščupati grkljan“, izazvao je veliku pažnju javnosti.

Incident se dogodio pretprošle subote u pivnici koja se nalazi u hotelu “Galerija” u Subotici. Navodno je povod bio lepljenje plakata po gradu “Bogdane, Bog je ljut” za šta je Laban optužio Polovinu. Iz audio snimka incidenta jasno je da Polovina ovo ni ne negira. Na snimku se jasno čuju Labanove pretnje i psovke, kao i zvuk koji podseća na lupanje šamara.

Laban je za Insajder potvrdio da je Polovini rekao da će mu “iščupati grkljan”, ali je istakao da mu nije pretio smrću. On je rekao i da će o njegovoj “odgovornosti odlučiti stranka”, kao i da sam sebi ne može da oprosti zbog incidenta.

Polovina je u zvaničnom saopštenju optužio Spasoja Vujovića, predsednika Upravnog odbora fudbalskog kluba Bačka 1901, da ga je fizički napao tokom incidenta, kao i da se Vujović tu „očigledno nalazio po gradonačelnikovom nalogu“. Polovina u saopštenju optužuje Labana za korupciju i „osionost“ u rukovođenju javnim sredstvima, a Vujovića za „otimanje FK Bačka 1901“, čiji je Vujović predsednik od jula ove godine.

Prijave Radivojevića i Labana protiv Polovine objedinjene u jednu

Prema saznanjima Insajdera, sukob Labana i Radivojevića sa Vladimirom Polovinom traje već nekoliko meseci. Predrag Radivojević je protiv Polovine podneo krivičnu prijavu za ugrožavanje bezbednosti 4. jula ove godine zbog navodno pretećih SMS poruka koje mu je Polovina slao, što Polovina negira.

foto: Printscreen / Youtube

- Mi smo se tome protivili, jer takav postupak nije u redu, pogotovo što je moj klijent mislio da je Radivojevića prijava odavno odbačena - kaže Kliska za Insajder.

Na saslušanju za ugrožavanja sigurnosti gradonačelnika Labana u četvrtak svedočili su i Predrag Radivojević i Spasoje Vujović, koga Polovina optužuje da ga je fizički napao.

Dušan Kliska, advokat Vladimira Polovine, tražio je na saslušanju da se u proces kao dokaz uvrste podaci o telefonskoj komunikaciji Polovine i Labana da bi se utvrdilo ko je tražio sastanak u hotelu „Galerija“ pretprošle subote.

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila da su reči gradonačelnika Subotice Bogdana Labana nedolične, i da predstavljaju njegov lični čin, ali da ih je izgovorio jer su "pokušali da ga primoraju da krade".

Opozicione stranke zahtevale su da se Laban povuče s mesta gradonačelnika Subotice.

Izvod transkripta audio snimka gde se pominju Radivojević i porodica Vujović

Laban: Prvo ću da nećeš znati gde se nalaziš, jesi čuo šta sam ti rekao? Jesi čuo? Sedi tamo džukelo jedna. Ne znaš sa kim si se za*ebavao. Ni da si pretio toliko ljudima?

Polovina: Šta sam pretio?

Laban: Šta nisi pretio, šta nisi pretio? Peđa Radivojević. Šta nisi pretio, jesi slao tamo poruke kojekakve?

Polovina: Dobro, i jeste dali Tužilaštvu?

Laban: Što si slao? Normalno da jesam.

Polovina: I?

Laban: Ko su tebi Vujovići, šta ti sve znaš o Vujovićima u firmi? Šta?

Polovina: Ništa.

Laban: Ko ti je rekao to da staviš? Šta znači Jovan Vujović? Ajde reci mi. Ne znaš? Nemoj da ti pi*ku razbijem. Hoćeš da ti pi*ku razbijem?

Polovina: Ne želim.

Vujović i sukobi u FK Bačka 1901

Spasoje Vujović je predsednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba "Bačka 1901“. Na tu funkciju je izabran krajem jula ove godine na vanrednoj izbornoj Skupštini na kojoj je bio jedini kandidat, prekinuvši tako višemesečne sukobe u klubu oko izbora rukovodstva.

Komplikacije u najstarijem srpskom fudbalskom klubu započele su sredinom jula 2016. nakon odlaska dotadašnjeg predsednika kluba Nemanje Simovića.

Klub se podelio na dve struje, a sukob je eskalirao u septembru prošle godine kada su protiv devet osoba podnete i krivične prijave zbog obijanja prostorija kluba i falsifikovanja pečata na osnovu kojeg su, navodno, urađene vlasničke promene u Agenciji za privredne registre.

foto: Print Screen Youtube

Ko je Predrag Radivojević

Predrag Radivojević, rođen 1980. godine, diplomirani je građevinski inženjer i član Inženjerske komore Srbije. U septembru 2016. godine došao je na mestu pomoćnika gradonačelnika Bogdana Labana, a samo mesec dana kasnije postavljen je i za vršioca dužnosti direktora novog javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

- Zahvaljujem Predragu što je na moju inicijativu i nagovor da nam pomogne, kao neko iz oblasti visokogradnje i hidrogradnje, i koji ima šest licenci, hteo da bude deo ovog tima i tako pokuša da investitorima izađe u susret da bi otvarali nova radna mesta i u ovom mandatu poslove oko banje Palić, o kojima se priča decenijama, pomerili sa mrtve tačke - obrazložio je gradonačelnik Laban njegov predlog za postavljanje Radivojevića u Suboticu.

Pre dolaska u Suboticu na poziciju pomoćnika gradonačelnika, Radivojević je radio u građevinskom i sektoru inženjeringa u firmama Elektrozapad, Elnos, Kolubara Invest-gradnja, Šumadijaput, Energoprojekt.

(Espreso.co.rs / Insajder)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.