Poslednja poruka Koštunici: Nije lopov samo onaj ko krade za sebe! ZORAN DRAKULIĆ o govoru za koji je dobio 10 minuta aplauza!
Foto: Dado Đilas

tajne srpske politike

Poslednja poruka Koštunici: Nije lopov samo onaj ko krade za sebe! ZORAN DRAKULIĆ o govoru za koji je dobio 10 minuta aplauza!

Drakulić je za Nedeljnik izneo i sve detalje njihovog odnosa pre i posle 5. oktobra 2000. godine, kao i o ratu protiv njega unutar stranke...

Objavljeno:

Zoran Drakulić, predsednika Kluba "Privrednik", jedan od najuspešnijih srpskih biznismena u velikoj ispovesti za Nedeljnik govorio je o svom putu od čuvenog "Geneksa" do jednog od najmoćnijih srpskih kapitalista, velikog finansijera demokratskih promena, nevoljnog političara, umalo premijera, kandidata za gradonačelnika Beograda...

On je u ovom intervjuu govorio i o odnosu sa Vojislav Koštunicom, nekadašnjim predsednikom DSS-a, stranke čiji je Drakulić bio finansijer, a kasnije i funkcioner. Ta saradnja je, kaže, počela još dok je Drakulić bio na Kipru.

"Bila je to lepa saradnja na daljinu. Ja nisam dolazio u Srbiju, on nije dolazio na Kipar. Čuli smo se par puta telefonom, videli smo se u Budimpešti u oktobru 1999. godine. Tada sam mu i rekao da će on da bude novi predsednik države. On nije mogao da veruje, pošto je imao oko šest odsto podrške. Ali imao sam taj osećaj da samo Koštunica može da pobedi Miloševića. I obistinilo se..."

Drakulić je za Nedeljnik izneo i sve detalje njihovog odnosa pre i posle 5. oktobra 2000. godine, kao i o ratu protiv njega unutar stranke...

Rekao je da se ispred DSS-a za gradonačelnika kandidovao "iz neke svoje gluposti i naivnosti".

"Moja prepoznatljivost kada smo krenuli u kampanju bila je samo 20 odsto, da bih na kraju imao daleko veći rejting od stranke. Iako sam izvukao stranku iz ozbiljnog pada, nisam u njoj imao nikakav uticaj, počeli su sami, bez mog znanja, da određuju kadrove u Beogradu koji nemaju nikakve veze. I rastali smo se 2005. na stranačkoj skupštini.

Dan pre te skupštine, Koštunica mi je saopštio da neću da budem potpredsednik DSS-a. Imali smo i svedoka, pošto on nije smeo sam da dođe na taj sastanak, doveo je Vladetu Jankovića kao podršku. Pokušao je da mi obrazloži da sam ja protiv Dinkića, a oni su u koaliciji, da ne poštujem kodekse stranke. Rekao sam im da sam u stranku ušao kao pošten čovek, a da sve to što sam video u DSS-u meni nije prihvatljivo. I da neću da odustanem od toga da budem potpredsednik, a vi nemojte da me izaberete. To je bio moj poslednji susret sa Koštunicom.

Imao sam taj čuveni govor na skupštini za koji sam dobio aplauz od deset minuta. Moja ključna rečenica bila je: nije lopov samo onaj ko krade za sebe nego i onaj koji uzima pare za stranku. Nisam izabran. Sve me je to razočaralo. I otišao sam iz DSS-a", rekao je Drakulić.

(Espreso.co.rs / Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.