MALTRETITAJU NAM VOJNIKE SATIMA, OVO JE SKANDALOZNO! Dveri osule paljbu po Vulinu, pršte optužbe na sve strane!
Foto: Ministarstvo odbrane

radojičić oštro!

MALTRETITAJU NAM VOJNIKE SATIMA, OVO JE SKANDALOZNO! Dveri osule paljbu po Vulinu, pršte optužbe na sve strane!

Skandalozno je da se maltretiraju naše starešine, podoficiri i vojnici po ugovoru najmasovnijeg roda naše vojske, rekao je Radojičić

Objavljeno: 15:24h

Član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove parlamenta i član pokreta Dveri Zoran Radojičić osudio je danas saslušavanje pripadnika Vojske Srbije o tome ko je medijima prosledio naredjenje ministra odbrane Aleksandra Vulina da se u vojnim objektima postave fotografije predsednika Srbije Aleksandra Vučića. "Skandalozno je da se maltretiraju naše starešine, podoficiri i vojnici po ugovoru najmasovnijeg roda naše vojske", rekao je Radojičić novinarima u Skupštini Srbije i dodao da je Vojni sindikat Srbije saopštio da su 22, 23. i 24. avgusta ispitivani pripadnici jedne brigade Kopnene vojske da li je i ko obavestio medije o Vulinovom naredjenju.

foto: Fonet Fonettv

On je rekao da je jedan general potčinjenim pripadnicima vojne policije naredio da po svaku cenu saznaju da li je i ko obavestio medije i da se vojnici satima zadržavaju na razgovoru, isledjuju i da im se pregledaju mobilni telefoni. Radojičić je rekao da se o slučaju oglasilo i nadležno tužilaštvo koje je kazalo da nije reč o vojnoj tajni, niti o bilo kakvom krivičnom delu i upitao "zašto neko pokušava da vrati atmosferu informbiroa". On je kazao da će Dveri tražiti da se ispitanju sve okolnosti koje se odnose na ispitivanje pripadnika Vojske Srbije i to kroz skupštinski Odbor za odbranu i unutrašnje poslove, a da će tražiti i da se ispitivanje hitno zaustavi.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.