ZAŠTO PRIČATE DA SU KNJIGE ZA DECU BESPLATNE, KAD NISU? Sad NEĆU ni da vam odgovorim! Novosađanka urnisala ministra prosvete!
Foto: Printscreen / B92

uh!

ZAŠTO PRIČATE DA SU KNJIGE ZA DECU BESPLATNE, KAD NISU? Sad NEĆU ni da vam odgovorim! Novosađanka urnisala ministra prosvete!

Obrazovanje u Srbiji nikada nije bilo besplatno, jer kroz poreze, građani ipak na kraju sve plate, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević

Objavljeno:

On je najavio da će biti prilike, kako je rekao, da dovedemo kategoriju udžbenika na besplatno, kao i da roditelji ne plaćaju privatne časove, ne precizirajući kada će udžbenici biti besplatni.

KARIĆ SE VRAĆA U POLITIKU! Pravi odbore PSS po Srbiji, Popov novi urednik BK TV! (VIDEO)

Inače, ministar je, otvarajući u Novom Sadu Karavan obrazovanja “Duh mladosti”, osim novinarima, “odgovarao“ i jednoj građanki na pitanja, koja su se odnosila upravo na besplatno obrazovanje u Srbiji.

foto: Nebojša Mandić

Građanka: Može pitanje građana? Ministar: Može. Građanka: Otkad su besplatni udžbenici, ali bez priče, nego od tad i tad. Ministar: Od 1. septembra, za one koji imaju pravo... Građanka: Imaju pravo? Ministar: Imaju pravo ako su primaoci socijalne pomoći i ako su im niski... Građanka: Pa zašto onda pričate da su besplatni? Ministar: Ako me pitate ja ću da kažem, a ne da mi postavljate potpitanje. Nisam ja vama ni pionir ovde da me ispitujete kao dete... Pitali ste da vam odgovorim. Ja vam odgovaram vi me prekidate potpitanjem... Građanka: Odgovorite mi. Ministar: Pa neću da vam odgovorim, eto. Građanka: E, pa dobro, pošto ne zna... Ministar: Pa znam, ali neću drski ste, mogu i ja da budem drzak isto. Građanka: Hvala vam lepo... I vi ste primer...

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.