POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: Odbacivanje krivičnih prijava protiv Informera i Pinka je politički čin
Foto: beta

reagovanje

POKRET SLOBODNIH GRAĐANA: Odbacivanje krivičnih prijava protiv Informera i Pinka je politički čin

Iz pokreta na čijem je čelu Saša Janković ocenili su i da odluka nije zasnovana na pravu i zakonu, već da predstavlja jasnu demonstraciju političke moći Aleksandra Vučića

Objavljeno:

Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je danas kao politički, a ne pravni čin odluku Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da odbaci krivične prijave protiv Informera i Pinka, koje je protiv tih medija podnela grupa novinara, aktivista i umetnika. Iz pokreta na čijem je čelu Saša Janković ocenili su i da odluka nije zasnovana na pravu i zakonu, već da predstavlja jasnu demonstraciju političke moći Aleksandra Vučića. - S obzirom da postoje više nego jasni i nedvosmisleni dokazi da su ovi mediji učinili krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, pošto su potpisnike krivičnih prijava javno optužili za najteža krivična dela, ne postoji niti jedan razlog da one budu odbačene osim političke instrumentalizacije pravosudja - navedeno je u saopštenju pokreta.

Pokret slobodnih građana smatra da vlast to ni ne želi da prikrije, zato što joj je, kako je ocenjeno, cilj da pošalje poruku svojim političkim protivnicima da će svaki otpor režimu biti kažnjen. - Ovu odluku posmatramo samo kao još jedan od mnogobrojnih dokaza da Vučićev režim želi da uguši svaku kritičku misao i reč, namećući ovom društvu i ovoj državi najprimitivnije kič-jednoumlje - zaključeno je u saopštenju. Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića, glavnog urednika TV Pink Željka Mitrovića i urednika drugih medija u kojima su ugledni novinari, aktivisti i umetnici optuživani za najteža krivična dela, preneo je sajt Cenzolovka. Oštećeni su uložili prigovor na ovakvu odluku.

Potpisnici krivične prijave, Vukašin Obradović, bivši predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Ilir Gaši, direktor Slavko Ćuruvija fondacije, novinarke Antonela Riha i Tamara Skroza i glumci Sergej i Branislav Trifunović, uputili su Apelacionom javnom tužilaštvu prigovor na ovu odluku.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.