SINDIKAT POLICIJE: Stefanović je privatizovao policiju! Hitno da se istraže tvrdnje da je Popović Ivković špijunirala za mafiju!
Foto: Fonet

šta reći?

SINDIKAT POLICIJE: Stefanović je privatizovao policiju! Hitno da se istraže tvrdnje da je Popović Ivković špijunirala za mafiju!

Sindikatu se svakodnevno obraća veliki broj nezadovoljnih radnika MUP-a

Objavljeno:

PredsednikPolicijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović, komentarišući tvrdnje bivše supruge Ljubiše Buhe Čumeta da je Biljana Popović Ivković odavala tajne vođi surčinskog klana, smatra da se Popović Ivković na funkciji državnog sekretara ponaša kao politički komesar i zaštitnik ministra policije Nebojše Stefanovića, a da bi tužilaštvo trebalo da reaguje.

- Tužilaštvo bi trebalo da reaguje na osnovu tvrdnji bivše supruge Ljubiše Buhe i naloži policiji mere u vezi s tim. Gospođa Popović Ivković od dana kad je postavljena na funkciju državnog sekretara MUP ne ispunjava svoje radne obaveze, nego od početka do danas daje političke izjave i štiti ministra. Takvo ponašanje bilo bi razumljivo da dr Nebojša vodi privatnu kompaniju, pa da gospođa Ivković štiti interese vlasnika. Međutim, MUP je državna, da kažem narodna institucija i narod plaća gospođu Ivković, a ne dr Nebojša. Iz svega možemo zaključiti da je dr Nebojša privatizovao MUP i da radi šta mu se prohte. Nepotizam, politizacija i upropašćavanje MUP nastavlja se punom snagom - ocenjuje Mijailović za Kurir.

On napominje da se sindikatu svakodnevno obraća većina nezadovoljnih i obespravljenih radnika MUP i prijavljuje skandalozna dešavanja u policiji.

- A kreatori svega toga su upravo dr Nebojša i ljudi okupljeni oko njega koji su uspeli samo dobro da materijalizuju svoje pozicije na grbači naroda. Do juče su bili anonimusi i neradnici, sad su „poznati i veliki radnici“. Čist privatluk i zloupotreba funkcija u lične i političke svrhe - naglašava naš sagovornik.

Podsetimo, ni dve godine od optužbi Ivane Tulović, bivše žene Ljubiše Buhe Čumeta, da je državna sekretarka Biljana Popović prenosila informacije iz Direkcije MUP i kabineta premijera vođi „surčinskog klana“ tužilaštvo nije ispitalo njene tvrdnje.

foto: Printscreen

Naime, ove šokantne tvrdnje da je državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković odavala poverljive informacije vođi „surčinskog klana“ Ljubiši Buhi Čumetu pravosudni organi nisu proveravali, mada je za odavanje službenih tajni zaprećena kazna zatvora do osam godina.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.