SRPSKA PREMIJERKA SE SASTALA SA AMERIČKIM POTPREDSEDNIKOM: O čemu je bilo reči na sastanku u Podgorici
Foto: Vlada Srbije

podrška sad

SRPSKA PREMIJERKA SE SASTALA SA AMERIČKIM POTPREDSEDNIKOM: O čemu je bilo reči na sastanku u Podgorici

Brnabić je ukazala na punu posvećenost Srbije borbi protiv međunarodnog terorizma

Objavljeno:

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, sastala se danas, na marginama Samita Američko-jadranske povelje (A5) u Podgorici sa potpredsednikom Sjedinjenih Američkih Država Majklom Pensom.

Brnabić je izrazila zadovoljstvo zbog nedavno okončane, uspešne radne posete predsednika Republike Aleksandra Vučića Vašingtonu, koja je dala podsticaj daljem razvoju saradnje dveju država i istakla da to govori u prilog tome da je unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa sa SAD jedan od spoljno-političkih prioriteta Srbije.

Ona je istakla značaj dosadašnje podrške SAD procesu evropskih integracija Srbije i izrazila nadu da će na tom planu naša zemlja imati podršku i od nove američke administracije.

foto: Vlada Srbije

Predsednica Vlade je naglasila da je prevashodni interes Srbije da se očuva mir i stabilnost regiona zapadnog Balkana, da u tome naša država doprinosi svojim konstruktivnim pristupom i da će to činiti ubuduće.

Brnabić je podvukla da samo očuvanje mira i stabilnosti u regionu, ali i rešavanje svih otvorenih pitanja kroz dijalog i traženje kompromisa, mogu da doprinesu napretku regiona, nastavku reformskih procesa i jačanju međusobne povezanosti.

foto: Vlada Srbije

Na sastanku je bilo reči i o bilateralnoj saradnji dve zemlje na planu bezbednosti, tokom kojeg je konstatovano da je u oblasti oružanih snaga i policije ostvaren najveći napredak u prethodnom periodu.

S tim u vezi, Brnabić je ukazala na punu posvećenost Srbije borbi protiv međunarodnog terorizma i spremnost da, u suzbijanju tog globalnog problema, naša država pruži aktivan doprinos.

Brnabić i Pens su razgovarali i o Briselskom dijalogu i implementaciji dogovorenog, na šta je predsednica Vlade Srbije istakla neophodnost što skorijeg formiranja Zajednice srpskih opština.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.