Američki državni sekretar Keri iskulirao srpske ćevape!

Ne voli jaku hranu

Američki državni sekretar Keri iskulirao srpske ćevape!

U restoranu gde je američka delegacija večerala poslužena su italijanska jela i meso na roštilju, dok se generalni sekretar Džon Keri odlučio za minestrone supu i pastu
Objavljeno: 15:56h

Državni sekretar SAD Džon Keri doputovao je u sredu u Srbiju, a nakon niza sastanaka koje je imao pred Ministarski savet OEBS-a, slobodno vreme je proveo na večeri u jednom od ekskluzivnih beogradskih restorana u neposrednoj blizini Brankovog mosta, gde je uživao u ukusima italijanske kuhinje! Iako je prvobitan plan bio da se američka delegacija, koja je inače smeštena u “Hajatu”, ugosti u restoranu na čijem je meniju isključivo balkanska kuhinja, izbor je na kraju pao na restoran koji službenici američke ambasade inače redovno posećuju, te je Keri, koji prvi put boravi u Srbiji, propustio da proba neko od naših tradicionalnih jela.

U restoran je najpre stigla izvidnica sastavljena od čak 60 pripadnika obezbeđenja, među kojima je bilo deset Amerikanaca, a pošto su preduzete sve bezbednosne mere, u restoran je nešto posle 18 časova stigla i delegacija američkih zvaničnika, predvođena ambasadorom u Srbiji Majklom Kirbijem. Po svemu sudeći, u srpskoj prestonici im je bilo više nego prijatno, budući da se nisu žurili, već su se na večeri zadržali više od četiri sata, i restoran napustili negde oko 23 sata. Poslužena su italijanska jela i meso na roštilju, dok je generalni sekretar Džon Keri odlučio se za minestrone supu i pastu.
- Uz to je pio domaće belo vino, a nakon toga je naručio i čašu francuskog vina. Nije imao nikakvih posebnih zahteva. Uopšte nije ostavljao utisak da je reč o nekom visokom zvaničniku, još američkom. Njihova delegacija je smeštena u desni deo lokala, koji je bio rezervisan samo za njih, ali inače je u restoran mogao da uđe ko god je želeo, s tim da je obezbeđenje sve pratilo budnim okom. Legitimisali su goste pre ulaska, a upotreba mobilnih telefona, odnosno slikanje je bilo zabranjeno - kaže naš sagovornik.
Inače, američka delegacija nije bila jedina koja je juče posetila predeo oko savskog pristaništa. Kako saznajemo, u restoranu nedaleko od ovog večerali su italijanski i nemački zvaničnici, stoga i ne čudi što je gotovo cela Karađorđeva ulica bila praktično blokirana jakim merama obezbeđenja. Po rečima očevidaca sa vode su Kerija čuvala četiri patrolna čamca srpske policije. (Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.