UMRO MIROLJUB STANKOVIĆ: Cela Srbija će ga pamtiti po ovom govoru (VIDEO)
Foto: Parlament.rs

Odlazak narodnog poslanika

UMRO MIROLJUB STANKOVIĆ: Cela Srbija će ga pamtiti po ovom govoru (VIDEO)

Stanković će biti sahranjen na groblju u selu Padina, nedaleko od Merošine

Objavljeno:

Narodni poslanik u Skupštini Srbije i potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Miroljub Stanković preminuo je iznenada u svojoj 71. godini, javljaju Južne vesti.

Ovu vest je potvrdio njegov partijski kolega i narodni poslanik Milorad Stošić, koji je rekao da će Stanković biti sahranjen danas u 13 sati na groblju u selu Padina, nedaleko od Merošine.

Stanković je rođen 19. jula 1946. godine. Završio je Fakultet za bezbednost, a tokom svoje karijere radio u MUP i Vaspitno popravnom zavodu u Kruševcu. Član PUPS-a je bio od osnivanja te partije 2005. godine. Za narodnog poslanika je bio biran dva puta 2014. i 2016. godine.

Za 3 godine se ukupno u Skupštini za reč javio samo jednom, ali taj njegov govor je privukao veliku pažnju javnosti. On se tokom diskusije o budžetu javio za reč, ali da bi se žalio na promaju u skupštnskoj sali.

Takođe, upamćen je i po tvrdnji da više radi i od tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića.

- Njegova smrt nas je sve iznenadila jer nije bolovao. Stankoviću je ovo drugi mandat kao poslanik naroda - rekao je za Niške Vesti Milorad Stošić, predsednik Gradskog odbora Partije Ujedinjenih Penzionera Srbije.

On je najavio da će na upražnjeno mesto Stankovića doći Grozdana Barać, pravnica iz Beograda.

Pogledajte Stankovićev jedini nastup u Skupštini:

(Espreso.co.rs/Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.