Iznajmiću nam sobu, potentan sam ja, mogu po 5 puta za veče! OBRADOVIĆ NAPRAVIO ŠOU U SKUPŠTINI, a EVO ČIJE JE PORUKE ČITAO! (VIDEO)
Foto: Fonet / Beta

i to je kandidat za OMBUDSMANA?

Iznajmiću nam sobu, potentan sam ja, mogu po 5 puta za veče! OBRADOVIĆ NAPRAVIO ŠOU U SKUPŠTINI, a EVO ČIJE JE PORUKE ČITAO! (VIDEO)

Predsednik Dveri Boško Obradović optužio je danas u Skupštini Srbiji kandidata za ombudsmana Zorana Pašalića da kao predsednik Prekršajno–apelacionog suda nije reagovao na izjave 10 žena iz Čačka da ih je sudija seksualno Prekršajnog suda u u tom gradu uznemiravao, već da je predmet stavio u fioku

Objavljeno: 20:56h

- Tokom 2011. je 10 radnica Prekršajnog suda u Čačku dalo usmene i pisane izjavu tada predsedniku Višeg prekšrajnog suda Zoranu Pašaliću u kojima su ga obavestile o seksualnom uznemiravanju od strane sudije Prekršajnog sudije u Čačku, povodom kojih ništa nije preduzeo, niti obavesto Visoki savet sudstva, već je izjave zadržao za sebe. Posle izvesnog vremena, kad su novinari pisali o tome, on je izvesne izjave prosledio Visokom savetu sudstva, međutim već je nastupila zastara za vođenje disciplinskog postupka pritiv sudije koji je proijavljan od 10 svedoka, radnika, sudija, pripravnika, zapisničara i samih klijenata da oj sekslualno uznemiravao. To dokazi se nalaze u Visokom savetu sudstva, a taj sudija i dan-danas nekažnjen - rekao je Obradović.

- On je zaštitio svog kolegu sudiju, ne znam iz koga razloga, ali se pitam da li će tako i kao zaštitnik da gura u fioku određene predmete - pitao je Obradović i istakao "ako će Pašalić na ovaj način da štiti građane kao što je štitio prava ovih 10 žena u sudu u Čačku, ne bi smeo da bude izabran ni za predsednika suda, a kamoli za zaštitnika građana."

Obradović je potom citirao nekoliko izjava žena koje su seksualno uznemiravane:

"Mogli bismo da skratimo vreme i da odemo do moje kancelarije", "Mogli bismo da odemo na Zlatibor, iznajmiću nam sobu", "Ajde sa mnom, pa će ti zastareti postupak", "Ja sam potentan muškarac, mogu pet puta za veče"... nakon čega je predsedavajući prekinuo izlaganje lidera Dveri.

Obradović je kazao da će poslanici vladajuće većine tokom glasanja na zvonce dići ruku za izbor jer ne razmišljaju svojom glavom.

- Da razmišljaju ne bi prihvatili da za zaštitnika biraju osobu koja je studirala 13 godina, sa prosekom ispod sedam, magistrirala sa 60 i nije rešavala predmet o seksualnom uznemiravanju - kazao je Obradović.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.