IZA ŠTRAJKA U FIJATU STOJI POLITIČKI INTERES, TVRDI ANA BRNABIĆ: Premijerka o "ozbiljno lošoj nameri" iza obustave rada
Foto: Beta / Aleksandar Stojanović

teorija zavere

IZA ŠTRAJKA U FIJATU STOJI POLITIČKI INTERES, TVRDI ANA BRNABIĆ: Premijerka o "ozbiljno lošoj nameri" iza obustave rada

- Mislim da su radnici izmanipulisani - rekla je Brnabić za RTS

Objavljeno: 08:55h

Premijerka Ana Brnabić rekla je povodom štrajka u "FCA Srbija", da veruje da je u pitanju "ozbiljna laša namera" i da iza toga "stoji politički interes".

- Mislim da iza ovoga stoji politički interes i da su radnici izmanipulisani - rekla je Brnabić za RTS.

Ona je je rekla da izjava predsednika štrajkačkog odbora da Vlada Srbije ne komunicira sa njima - nije tačna.

- Mi smo u to ušli najiskrenije, da se nađemo štrajkačkom odboru i radnicima i da pronađemo rešenje, koje bi bilo pobeda za sve nas. Mi to nismo uspeli da nađemo - rekla je premijerka.

Ona je dodala da nova vlada radi na rešavanju štrajka u Fijatu i da je imala stalnu komunikaciju sa predstavnicima štrajkačkog odbora, te da su oni dolazili kad god su zzeleli.

Brnabić je navela da je samo njen šef kabineta imao 23 razgovora sa predsednikom štrajkačkog odbora Zoranom Markovićem, i da je ona imala sastanke sa njima, a da je on davao saopštenja da nema komunikacije sa vladom.

- Je li namera da se okrivi vlada? Je li namera da se radnicima kaže da vlada nije tu za njih? Ja sam ušla čistih i jasnih namera u to - rekla je ona, i podsetila da je štrajk počeo 27. juna, a da je nova vlada izabrana 28. juna.

- Zašto bi neko počeo štrajk kada vi nemate ni tehničku vladu? - upitala je Brnabić, i rekla da su plate u Fijatu u Kragujevcu redovne, da su sa dodacima oko 42.000-43.000 dinara.

Premijerka je rekla da se sada traži da se plata poveća na 45.000 dinara, i da se isplati po 20.000 dinara svakom radniku. To bi značilo, rekla je, da se uzima od svih ostalih, od onih iz Crne Trave na primer, koji imaju po 28.000 dinara da bi se dalo radnicima u Fijatu.

Upitana koja je "opcija B", Brnabić je rekla:

- Da se igramo ruskog ruleta sa "Fijatom", pa da nemamo ni 42.000, već nulu - i za kooperante i druge.

(Espreso.co.rs/Agencije/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.