DA LI ON SLUŠA SEBE DOK GOVORI? Ministar Đorđević šokirao Srbiju rečenicom:  Zaposleni u Fijatu da pokažu malo ljubavi prema Srbiji!
Foto: Fonet

molba da prekinu štrajk

DA LI ON SLUŠA SEBE DOK GOVORI? Ministar Đorđević šokirao Srbiju rečenicom: Zaposleni u Fijatu da pokažu malo ljubavi prema Srbiji!

Ministar rada Zoran Đorđević izjavio je da nema informaciju da kompanija Fijat namerava da premesti proizvodnju iz Srbije, ali je apelovao na radnike da prekinu štrajk i što pre sednu za pregovarački sto

Objavljeno:

Đorđević je novinarima u Domu Vojske Srbije rekao da nema informaciju o tome da italijanska kompanija planira da proizvodnju iz Kragujevca premesiti u Poljsku, ali da svako ima pravo da donosi odluke u skladu sa svojim poslovnim interesima.

On je naglasio da je svima u interesu da Fijat nastavi da radi u Srbiji i poručio da bi zaposleni u kragujevačkoj fabrici "u svojim zahtevima trebalo da pokažu malo ljubavi prema Srbiji".

Ministar im je uputio molbu da prekinu štrajk, jer je to, kako je naglasio, interes i Grada Kragujevca i Srbije i oko 10.000 zaposlenih u kooperantskim firmama, koje zavise od Fijata.

Prema njegovim rečima, Vlada je uradila i više nego što je realno mogla, stupila je u kontakt sa štrajkačkim odborom i ponudila je više stvari, među kojima i da Grad Kragujevac organizuje radnicima prevoz noću.

Uz predlog da se izvrši optimizacija radnih mesta, Đorđević je istakao i da Vlada Srbije želi da pregovara sa radnicima za stolom, zajedno sa rukovodstvom Fijata, rekao je Đorđević.

(Espreso.co.rs / Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.