ŠTA LI ĆE PREDSEDNIK REĆI NA OVO? Brnabićeva i Zaev se sastali u Trstu
Foto: Beta

treba nam ekonomsko razumevanje

ŠTA LI ĆE PREDSEDNIK REĆI NA OVO? Brnabićeva i Zaev se sastali u Trstu

Politička stabilnost u regionu osnova je za svaki dalji rast i napredovanje

Objavljeno: 16:09h

Makedonski premijer Zoran Zaev danas je izrazio spremnost Makedonije da sa Srbijom neguje dobre odnose i želju da dve zemlje posebno rade na ekonomskom povezivanju.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Zaev je to rekao na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić u Trstu, tokom Samita o Zapadnom Balkanu. U razgovoru je ocenjeno da će ekonomska saradnja zemalja Zapadnog Balkana pozitivno uticati na političku stabilnost u regionu, koja je osnova za svaki dalji rast i napredovanje celog regiona. Brnabić je rekla da mogućnosti za ekonomsko povezivanje zemalja vidi u digitalizaciji, osnaživanju IT sektora i jačanju start-ap i inovativne zjednice, što je ujedno snažna poruka za mlade koji u tome vide svoju razvojnu šansu.

foto: Beta

Ona je posebno istakla značaj povezivanja lokalnih samouprava i infrastrukturno povezivanje zemalja Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju. U saopštenju se dodaje da je Brnabić Zaevu predstavila uspeh koji je prethodna vlada postigla u pokretanju ekonomskog rasta i veliki doprinos koji je dala u uspostavljanju regionalne stabilnosti. Ona je rekla da je Srbija posvećena daljem ubrzanju ekonomskog rasta i izrazila nameru Srbije da saradjuje sa svim partnerima i zemljama koje su izrazile želju za saradnjom na ravnopravnim osnovama, navodi se u saopštenju. Sastanku se prisustvovali ministri spoljnih poslova Srbije i Makedonije, Ivica Dačić i Nikola Dimitrov.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.