SPASAVANJE REDOVA VULINA: Ljudi, imamo LAŽOVČINU na čelu vojske! Zašto laže i da li je normalno da nam takav bude ministar? (VIDEO)
Foto: Dragan Kadić, Fonet, Espreso

ostavka kao vrata, u svakoj normalnoj zemlji

SPASAVANJE REDOVA VULINA: Ljudi, imamo LAŽOVČINU na čelu vojske! Zašto laže i da li je normalno da nam takav bude ministar? (VIDEO)

Vulin se očigledno ne seća snimka sa RTS

Objavljeno:

Novopečeni ministar odbrane Aleksandar Vulin, otkad je preuzeo novo ministarstvo, naišao je na osudu javnosti jer je izjavio da nije služio vojsku.

Iako se pravdao rekavši da je proglašen nesposobnim za služenje vojnog roka zbog slabog vida, i da mu je jako krivo zbog toga, isplivao je snimak emisije "Bombardovanje Srbije - kako se vodio rat" na RTS-u u kojem Vulin tvrdi da je bio u vojsci obučen za vojnika roda pešadije, i da je tokom bombardovanja išao da se prijavi u dobrovoljce, ali da su ga odbili jer je kao pešadinac bio nepotreban.

foto: Ministarstvo odbrane

- Kad je počelo bombardovanje, ja sam se prijavio u dobrovoljce, otišao u Bubanj Potok, proveo tamo neko vreme, ali jednostavno nas je bilo previše. Pogotovo mog VES-a, što kaže, tražili su protivavionce, a ne pešadiju. Ja sam imao potrebu da se angažujem oko nečega. Neshvatljivo je da vam bombarduju zemlju, a da vi ne mrdnete prstom - rekao je Vulin.

foto: Ministarstvo odbrane

Za one koji ne znaju, VES je vojno - evidenciona specijalnost - broj koji svaki vojnik dobija posle odsluženog roka. Vulinova izjava ne slaže se baš sa njegovim poslednjim "opravdanjem" koje je dao ovim povodom prilikom posete kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu.

Dakle, čovek je, ne trepnuvši, izjavio da je oslobođen vojske zbog slabog vida, zaboraviviši na "junački nastup" sa RTS u kojem je tvrdio da je prekaljeni pešadinac, koji je krenuo da brani Srbiju za vreme bombardovanja ali, avaj, bilo je i previše takvih junaka kao što je i on sam.

- Za mladog čoveka je teško kad shvati da nešto ne može, a u godinama je kad misli da može sve. Imao sam dioptriju više od 7, na jednom oku dva cilindra, a na drugom jedan - rekao je, podsetimo, Vulin i dodao da mu je vid danas znatno slabiji.

Posle toga je nastavio da se pravda vojnicima i da im laska da mu je stalo šta misle o njemu, vojsci, državi, i da im beskrajno zavidi na tome što služe vojsku.

foto: Ministarstvo odbrane

- Ništa u životu nisam više želeo nego da služim državi kao vi, u uniformi, s oružjem, i žao mi je što nisam, ali to ne znači da svoju državu ne volim - rekao je Vulin i ponovio da nikada ne bi izbegao nijednu obavezu koju otadžbina traži od njega.

A da li je Vulin izbegao obavezu služenja vojnog roka ipak, ili je izrekao neistinu, svakako treba ispitati, jer se ministrove izjave iz prošlosti i od danas o istoj temi nikako ne poklapaju.

Ono što je takođe interesantno je da se niko ne seća da je novopečeni ministar odbrane u mladosti nosio naočare, pa je i njegov "problem sa vidom" veoma diskutabilan. Na društvenim mrežama su odmah isplivale razne fotografije i montaže, na kojima je Vulin sa docrtanim naočarima.

Šta je istina pitanje je, ali ove ministrove navode treba ispitati, jer je neistina veća sramota od nesluženja vojnog roka, i to bi valjda Vulin trebalo da zna.

Svakako, istina se verovatno krije u Vulinovom zdravstvenom kartonu u vojnoj evidenciji, koji je nemoguće dobiti uprkos Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.