NOVINAR IVAN NINIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Ko ne kleči na kolenima, prođe kao Kurir
Foto: Damir Dervišagić

poruka svima šta ih čeka

NOVINAR IVAN NINIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Ko ne kleči na kolenima, prođe kao Kurir

Novinar i aktivista Ivan Ninić je povodom nelegalnog rešenja koje je "Adrija medija grupa" dobila od Poreske uprave, u kome nisu navedeni podaci o eventualnom dugu i vremenu blokade računa, rekao da je ovo što se dešava poruka svima

Objavljeno:

- Ovo što se dešava Kuriru poruka je svim medijima i uopšte celom privatnom sektoru šta ih čeka ako pomisle da ne služe Vučiću i odbiju da kleknu na kolena. Poreski organi u Srbiji slepo izvršavaju političke naloge i njih slovo zakona apsolutno ne interesuje. Očito je zloupotrebljeno pravilo koje kaže da u poreskom postupku žalba ne odlaže izvršenje i zato je blokada računa AMG sračunata na ekspresno gašenje Kurira. Svi smo mogli da vidimo da je tome prethodila najprljavija kampanja od nelojalne konkurencije, a arhitekta te kampanje je lično predsednik države. Likvidacija Kurira je postao državni projekat broj jedan. U narednim danima predstoji vam velika ekonomska i pravna borba za opstanak na tržištu koje je u rukama jednog čoveka i jedne partije.

Režim Aleksandra Vučića je juće nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe". Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen. Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.