Ana Brnabić zbog štrajka u Fijatu naložila pregovore na najvišem nivou
Foto: EPA / Koca Sulejmanovic

šta je rešenje?

Ana Brnabić zbog štrajka u Fijatu naložila pregovore na najvišem nivou

Premijerka se rano jutros sastala sa predsednikom Saveza samostalnih sindikata Srbije

Objavljeno: 15:28h

Predsednica Vlade Ana Brnabić, povodom štrajka u Fijatu, naložila je pregovore na najvišem nivou, menadžmenta kompanije Fijata iz Italije, poslovodstva iz Srbije i predstavnika štrajkačkog odbora i najavila da će lično posredovati u pregovorima.

Ana Brnabić trebalo je rano jutros da se sastane sa predsednikom Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisavom Orbovićem i štrajkačkim odborom radnika fabrike Fijat u Kragujevcu, kako bi razgovarali o rešenju problema u fabrici u Kragujevcu, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, sastanku je prisustvovao samo Ljubisav Orbović, a iako su bili pozvani, predstavnici Štrajkačkog odbora se iz nepoznatih razloga nisu pojavili, uprkos tome što su svoj dolazak potvrdili kasno u subotu uveče.

foto: Filip Plavčić

Zbog izuzetne važnosti koju fabrika Fijat u Kragujevcu ima za ekonomiju Srbije, za grad Kragujevac, domaće kompanije koje su angažovane od Fijata i za zaposlene radnike i njihove porodice, predsednica Vlade Ana Brnabić naložila je da se počne sa pregovorima na najvišem nivou, navodi se u saopštenju.

To znači, kako se ističe, da će u pregovorima posredovati lično predsednica Vlade i da u njima učestvuju menadžment Fijata iz Italije, poslovodstvo iz Srbije i predstavnici štrajkačkog odbora.

Štrajkački odbor pozvan je da hitno uđe u pregovore i tako pokaže odgovornost prema radnicima Fijata i celoj Srbiji, jer Fijat čini važan deo domaće ekonomije.

Današnji razgovori trebalo je da budu nastavak prvih razgovora koji su u četvrtak započeti na ličnu inicijativu predsednice Vlade Srbije, Ane Brnabić sa ciljem da se štrajk prekine i nađe prihvatljivo rešenje za sve strane, podseća se u saopštenju.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.