Nećemo više da budemo GUSKE U MAGLI, hoćemo da znamo KAD ULAZIMO U EU! Vučić oštro s Mogerini!
Foto: Printscreen

pregovori

Nećemo više da budemo GUSKE U MAGLI, hoćemo da znamo KAD ULAZIMO U EU! Vučić oštro s Mogerini!

Poslednji sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine, bilo na političkom ili tehničkom nivou, dve strane su održale u Briselu početkom februara

Objavljeno: 13:09h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, neformalno, s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, na poziv Federike Mogerini.

Prema planu susreta, najpre se sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost sastao kosovski predsednik Hašim Tači, i to u 09 časova jutros, a sastanak Vučić - Mogerini počeo je nešto posle 10 časova. Oko 10.30 počeo je trilateralni sastanak, koji je trajao do 12h.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon susreta s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem izjavio da je potrebno mesec i po dana za pripreme nastavka dijaloga.

On nije isključio mogućnost da se dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine nastavi na predsedničkom nivou.

- Mislim da smo dobili razumevanje Mogerini, da tačno znamo kada možemo da postanemo član, da ne budemo kao guske u magli, koje će sigurno da pronađu pravi put, ali da ne znaju kada se završava - preneo je Vučić novinarima.

Vučić i Tači su u Brisel otputovali na poziv visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini, koja će biti domaćin sastanka. Ona je ranije najavila da će se danas u Briselu razmeniti stavovi o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kao i o širem razvoju događaja u regionu Zapadnog Balkana.

Poslednji sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine, bilo na političkom ili tehničkom nivou, dve strane su održale u Briselu početkom februara, a u međuvremenu su održani izbor za predsednika u Srbiji i parlamentarni na Kosovu i Metohiji.

(Espreso.co.rs / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.