MAPA POLITIČKIH PRELETAČA SRBIJE: U ovim opštinama najčešće menjaju stranke!
Foto: Printscreen

nova baza podataka

MAPA POLITIČKIH PRELETAČA SRBIJE: U ovim opštinama najčešće menjaju stranke!

CRTA poziva građane da budu aktivni i da šalju informacije o slučajevima stranačkog preletanja u njihovim sredinama

Objavljeno: 11:41h

Počeo je sa radom "Ko je na vlasti", internet portal na kom građani mogu da saznaju stranačku pripadnost svih odbornika u Srbiji, ko je menjao stranke i ko podržava vlast.

Promena političke partije uz zadržavanje odborničkog mandata, zaključeno je tokom tribine održane u petak u "Deli" centru u Nišu, najčešće predstavlja najobičniju trgovinu. Zbog toga bi građani trebalo da traže da imaju svoje direktno izabrane predstavnike u skupštinama, a do toga se jedino može doći promenom izbornog sistema, glasanjem za pojedinca, a ne za stranku.

Stranačka preletanja u Srbiji poruka su građanima da nisu bitni, smatraju predstavnici organizacije CRTA, koja je pokrenula Ko je na vlasti.

U skoro trećini gradova ili opština u Srbiji je zabeleženo preko 100 slučajeva stranačkog preletanja nakon poslednjih lokalnih izbora. Najviše slučajeva da su lokalni odbornici prešli iz jedne u drugu stranku zabeležno je Kragujevcu 11, zatim sledi Merošini sa 10, dok je po 6 odbornika stranački dres promenilo u Apatinu i Žablju - naveli su iz Crte.

Baza podataka na sajtu Ko je na vlasti o stranačkoj pripadnosti odbornika u 170 opština nije konačna. CRTA poziva građane da budu aktivni i da šalju informacije o slučajevima stranačkog preletanja u njihovim sredinama.

(Espreso.co.rs / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.