ALEKSANDAR DVOLIKI: Govori o pomirenju i ljudskim pravima, a njegovi tabloidi promovišu MRŽNJU, FAŠIZAM I RAT!
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija Espreso

Aca sa dva lica, srpski bog janus

ALEKSANDAR DVOLIKI: Govori o pomirenju i ljudskim pravima, a njegovi tabloidi promovišu MRŽNJU, FAŠIZAM I RAT!

Dokle će trajati ova "dvostruka igra" Aleksandra Vučića, i da li je sam Vučić svestan da ona ima ograničen rok trajanja, ostaje da bude viđeno

Objavljeno: 09:15h

Situacija u državi Srbiji je u neku ruku nalik situaciji u porodici koju maltretira i uništava otac nasilnik. U četiri zida - pakao, a kad dođu gosti, ili kad se ide napolje - predstava za javnost, stvaranje iluzije kako je sve u najboljem redu.

Ovu taktiku, potpuno je jasno, primenjuje Aleksandar Vučić: dok u susretima sa svetskim liderima (ali i sekretarima, pomoćnicima i sekretarima, što je sve češće, pogotovo otkad je počeo po samitima da se prikrada ljudima ne bi li ga neko iz njegove pratnje slikao s njima) predsednik izigrava esenciju liberalizma, tolerancije i ističe kandidaturu za novu inkarnaciju Gandija, tabloidi koji su pod njegovom direktnom kontrolom - Informer i Srpski Telegraf - seju međunacionalnu, rodnu i svaku drugu mržnju, strah, pretnje, huškaju na rat, drugim rečima rade isto ono što je diktator Srbije Aleksandar Dvoliki Vučić (kako je nedavno prozvan) radio 90tih (posledica huškanja u kojem je učestvovao, zajedno sa ostalim šovinistima - u svim nacijama - bio je krvav rat i stotine hiljada poginulih).

Svakako najveća uzdanica režima Aleksandra J. Vučića je Dragan J. Vučićević, i "njegov" tabloid Informer. Mržnja koja se sa naslovnice ovog smeća svakog dana sipa među 25.000 pripadnika SNS koji su prinuđeni da ga kupe (i još oko 50.000 onih koji ga kupuju svojom voljom) - je ogromna, i može da je prekine samo kad, recimo, neko hrvatsko preduzeće uplati reklamu. Onda više nisu "ustaše", nego štovano preduzeće.

Evo kako to radi Vučić(ević), preko naslovnih strana Informera:

Dok se ovaj novinar impozante veličine lobanje onesvešćuje od sreće svaki put kad se pomene nabavka Migova iz Rusije (i Belorusije), ista namera Hrvatske (da kupi avione) znači da su svi oni - ustaše:

U slučaju da počne rat, tu su "srpski Rambo ratnici". Naravno, u slučaju rata (do kojeg neće doći, ukoliko se na vreme ratosiljamo budala koje huškaju na rat), uz ove "Rambo ratnike" nećete videti ni Vučića, ni Vučićevića, niti njihove prijatelje, rođake i saradnike. Rat je rezervisan za druge, za njih udobna posmatračka mesta u Beogradu, iz kojeg će ponovo da "navijaju za naše" i pljuju strašnije i jače nego ikad.

S vremena na vreme, između dva državna udara, kod Vučićevića Srbija ulazi u rat:

A svako ko čita Informer dobro zna da zločinac Gotovina "sprema Šiptare za rat".

Čovek bi pomislio, gledajući naslovne strane, da u Informeru kao da žele rat...

Vučićević, koji inače ima lagan pristup tajnim arhivima CIA, otkriva... Pogodili

ste, rat.

E da, NATO (čiji visoki zvaničnici su bili prisutni na inauguraciji Vučića i ljubili se i grilili s njim), inače sprema invaziju na Srbiju:

Ali ne brinite, Srbija dobija S-300. Možda pošalju i tajno oružje, ono koje su poslali pre 20 godina, pa se negde zagubilo izgleda?

Možda i najveći Vučićevićev hit:

Da, NA LIZING.

Inače, Putin sprema Srbe za desant na Kosovo.

Ček, a s čim ćemo da ratujemo? Aha, gle:

A stiže i S-300. Beloruski. Majke mi.

Mora tako, jer...

I zato je NATO u panici...

I tako dalje... Shvatili ste poentu: Srbija dobija svemirsko oružje od Rusa i Belorusa i Kineza, oružje koje nikad ne promašuje, takoreći tajno oružje, NATO besni zbog toga, ali plaši se Putina, koji voli Srbiju, a Tramp i Putin su drugari, Trampe Srbine, biće rata.

A kad pomislite da ne može debilnije od ovoga...

Za mračne dubine huškanja, šovinizma i mržnje koje čak i Informer izbegava zadužen je javnosti malo poznat "Informer B" (Srpski telegraf), list koji je Vučić napravio vrbujući bivše urednike Kurira.

O ovom anticivilizacijskom poduhvatu, za koji sada već redovno intervjue daju najviši zvaničnici države, a iz policije stižu najsvežije informacije (koje nikako ne bi smele da se nađu u javnosti) najbolje svedoče njegove naslovne strane. Izabrali smo nekoliko najupečatljivijih.

Imamo neka vozila ubice, jer idemo u rat:

Inače, rat na Balkanu počinje 11. juna...

Da li smo već rekli, počinje rat na Balkanu?

Kao i njihov uzor Vučićević, i oni imaju otvoren pristup tajnim arhivama NATO:

U Informeru Putin šalje Srbima 12 aviona. Ovde - 200 komada! Ukupno 212 aviona!

Informer i Vučićević su konzervativni. Oni obećavaju samo "običan" rat. U Srpskom telegrafu - rat je NUKLEARNI!

Svakih 5-6 dana, - RAT:

Evo, "pederi" nas koštaju milione i milione. Naravno, huligani zbog kojeg policija dežura na ovim šetnjama su "patrijote i dobri momci":

Lider hrvatske SDP je "ustaška budala".

Inače, u glavama urednika Srpskog Telegrafa, Putin je napravio Teslino oružje... Svetska ekskluziva. Čovek radio dok je bio na odmoru u Sočiju. Testera, malo metala, šrafova i eto ga.

Da se ne opustimo, Hrvati su spremni za rat:

A inače, Hrvati plaćaju "ustaškim parama":

"Ustaše" i ucenjuju:

U najboljem maniru "Pogleda" iz 1993. godine, predsednica Hrvatske (koja je, inače, bila dragi gost Vučića na inauguraciji), "pevala pesme koje slave kopanje očiju srpskoj deci".

"Šiptari silovali dete pred majkom":

A u slučaju da niste znali:

Dokle će trajati ova "dvostruka igra" Aleksandra Vučića, i da li je sam Vučić svestan da ona ima ograničen rok trajanja, ostaje da bude viđeno.

Kao što smo mogli pročitati u inostranim medijima ovih dana, sve je više onih kojima je dozlogrdilo da zarad privremene i prividne stabilnosti u regionu tolerišu čoveka koji, preko svojih medijskih huškača, direktno gura Balkan u nove podele, mržnju i sukobe.

A kad Vučić ode sa vlasti (desilo se to za godinu dana ili za pet, svejedno), zgrabite kesu kokica: Silina sa kojom će ga rastrzati njegovi dojučerašnji verni kerovi (u nadi da se dodvore Vučićevom nasledniku na vlasti) biće nešto što nije viđeno još otkad se Vučićević okomio na svoje bivše gazde iz Pressa.

(P. M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.