ŠUTANOVAC O UDARU VUČIĆA NA AMG I ALEKSANDRA RODIĆA: Brutalnim napadom žele da onemoguće kritiku i zaplaše sve medije koji pišu objektivno!
Foto: Filip Plavčić

REAKCIJE

ŠUTANOVAC O UDARU VUČIĆA NA AMG I ALEKSANDRA RODIĆA: Brutalnim napadom žele da onemoguće kritiku i zaplaše sve medije koji pišu objektivno!

Ne iznenađuje me ova vest da je Kurir od jednog od najvećih platiša u budžetu Srbije među medijskim kućama preko noći postao dužnik - rekao je predsednik DS

Objavljeno:

Predsednik DS Dragan Šutanovac, povodom brutalnih napada na AMG i Aleksandra Rodića, kaže da oni imaju dvostruku namenu, prvo da onemoguće bilo kakvu kritiku aktuelnog režima i da zaplaše sve medije koji žele da pišu objektivno i kritički.

- Ne iznenađuje me ova vest da je Kurir od jednog od najvećih platiša u budžetu Srbije među medijskim kućama preko noći postao dužnik. Ovakvi brutalni napadi i državne hajke imaju dvostruku namenu, prvo da onemoguće bilo kakvu kritiku aktuelnog režima i da zaplaše sve medije koji žele da pišu objektivno i kritički. Samo se diktatori boje slobodne reči i medija, dok onaj ko zna da je nedužan nema čega da se boji. Pritisci sa kojima se suočavaju mediji nimalo nisu laki, a ovo je samo jedan od načina pritiska na medije koji su odlučili da daju prostora i opoziciji.

foto: Filip Plavčić

Ono što zabrinjava je da je tako nešto moguće samo uticajem na institucije države. U zemlji u kojoj je jedan poziv dovoljan da se brutalno prekrše svi zakoni i sve procedure vode do urušavanja države. U takvoj atmosferi niko se ne oseća bezbedno, niti građani, a tek investitori koji treba da dođu u Srbiju, ulože svoj novac, otvore radna mesta i pokrenu privredu. Sve subvencije su beznačajne u poređenju sa pravnom i svakom drugom sigurnošću koju investitori mogu da imaju u zemlji. Dok ne promenimo ovu nakaradnu vlasti, ponovo izgradimo institucije i ne uvedemo pravdu u pravosuđe, neće biti posla za naše ljude i nivo investicija će svakodnevno nastaviti da opada - rekao je Šutanovac.

Podsetimo, pre samo 15 dana, "Adrija medija grupa" (AMG) Aleksandra Rodića i sve firme u vlasništvu porodice Rodić dobile su zvanična uverenja od Poreske uprave Ministarstva finansija Republike Srbije da su izmirile sve obaveze koje su u nadležnosti Poreske uprave.

BOJAN PAJTIĆ O UDARU VUČIĆA NA AMG I ALEKSANDRA RODIĆA: Kada vas ovaj režim napada, znači da niste ustuknuli pred nasilnicima!

"Adrija medija grupa" je od 2012. godine dosad platila 1.628.473.710 dinara na ime raznih poreza Republici Srbiji. AMG i sve kompanije koje posluju u okviru njega takođe su dobili i uverenja od Sekretarijata za javne prihode Gradske uprave Grada Beograda da su sva potraživanja izmirena sa 9. junom 2017, a onda se pojavio izmišljeni dug od 6.889,24 dinara za period od 1. do 30. 9. 2014. koji je narastao do neverovatnih 2.152.946,64 dinara.

VUČIĆEV REŽIM OGREZAO U KRIMINALU: Diktator i njegovi saradnici prete distributerima lista Kurir!

Umesto da odgovori na kritike iznete u našim medijima, diktator Aleksandar Vučić ih ne demantuje, jer su istinite, već zamenom teza pokušava da nas predstavi kao milionske dužnike i time stvori uslove za naše nesmetano gašenje.

Po ekspresnom postupku izmišljen je fantomski, nepostojeći dug AMG iz 2014. i 2015. godine, a kamata je određena - odokativno.

foto: Stefan Jokić

Kao primer navodimo konkretne slučajeve finansijske zloupotrebe: izmišljeni dug od 6.889,24 dinara za period od 1. do 30. 9. 2014. narastao je do neverovatnih 2.152.946,64 dinara.

MIRA BANJAC O UDARU NA AMG I ALEKSANDRA RODIĆA: Strašno je što živimo u vreme kada nismo daleko od klečanja

Vučić je naredio ljudima u Poreskoj upravi da izmisle još desetine lažnih dugovanja u visini od po svega nekoliko hiljada dinara, koja su volšebno narasla do milionskih iznosa.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media