MAJA GOJKOVIĆ STALA U ODBRANU ANE BRNABIĆ: To što Obradović ima petoro dece, ne znači da će ikada biti premijer
Foto: Fonet, Beta

"SUZDRŽITE SE od govora mržnje"

MAJA GOJKOVIĆ STALA U ODBRANU ANE BRNABIĆ: To što Obradović ima petoro dece, ne znači da će ikada biti premijer

- Obradović ima petoro dece i to ne znači da će ikada postati premijer i da će ubediti ovu većinu i Srbiju da glasa za njega - rekla je Gojković.

Objavljeno: 18:47h

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je tokom rasprave o izmenama Zakona o ministarstvima stala u odbranu mandatarke Ane Brnabić.

OŠTRA PORUKA IZ BRISELA: U Srbiji nema napretka na polju slobode medija, O TOME NEMA PREGOVORA SA EVROPOM!

Ona je stala u odbranu Brnabićeve o čijoj su seksualnoj orijentaciji govorili pojedini poslanici.

Gojkovićeva je navela da je "najviše zabolelo na koji način se diskriminiše mandatarka" i ocenila da pojedini poslanici ne mogu da se uzdrže od "jezika mržnje".

Gojković je navela da su šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović i poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Milan Lapčević uvredljivo i "neprimereno" govorili o Ani Brnanbić, i da bi te izjave trebalo da svi osude, bez obzira da li su deo opoziciji ili vladajuće većine. Ona je pozvala poslanike da govore o sposobnostima Ane Brnabić, a ne o tome "da li je žena ili gej". - Obradović ima petoro dece i to ne znači da će ikada postati premijer i da će ubediti ovu većinu i Srbiju da glasa za njega - rekla je Gojković. Ocenila je da je "krajnje uvredeljivo" što na njegovo izlaganja ne reaguju one opozicione partije koje u svojim programima "deklarativno imaju poštovanje ljudskih prava različitosti i poštovanje prava na javno okupljanje koje ima i gej populacija". - Zašto niko neće da reaguje, jer će im možda Obradović trebati za 0,8 odsto glasova ili će im trebati da podrži nekog predsendičkog kandidata - ocenila je Gojković. Gojković je reagovala na izjavu Obradovića da, umesto da se podstiče roditeljstvo i majčinstvo i da glavne parade budu parade dece, "za glavne parade uzimate gej parade i hvalite se kako imate gej premijerku".

(Espreso.co.rs / b92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.