VUČIĆ IDE KOD KOLINDE: Prihvatio poziv, druže se čim ode u Lepu njihovu!
Foto: Beta

pa da li je to moguće?

VUČIĆ IDE KOD KOLINDE: Prihvatio poziv, druže se čim ode u Lepu njihovu!

Naveo je i da trgovinska razmena Srbije i Hrvatske raste i da će, ukoliko se tako nastavi, uskoro iznositi jednu milijardu evra

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, nakon sastanka sa hrvatskom koleginicom Kolindom Grabar Kitarović, da veruje da se odnosi dve države i dva naroda mogu "kako-tako" popraviti do kraja godine. Predsednica Hrvatske je pozvala Vučića u zvaničnu posetu što je on prihvatio, prenela je njegova kancelarija.

UŽIVO IZ PALATE SRBIJA: Sve je spremno za Vučičevu inauguraciju, dele se i sendviči! (FOTO)

Dogovoren je rad posebno na unapređenju položaja Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji, saopšteno je posle sastanka u četiri oka.

Vučić je novinarima rekao da je sa Grabar Kitarović razgovarao o konkretnim problemima, i da je veoma zadovoljan sastankom.

On je najavio da će susreti biti nastavljeni s ciljem poboljšanja bilateralnih odnosi.

- Nastavićemo naše razgovore.. I da ne bismo žurili. Nije to jednostavno. Mi imamo mnogo toga što opterećuje naše odnose", rekao je Vučić.

foto: Beta

Naveo je i da trgovinska razmena Srbije i Hrvatske raste i da će, ukoliko se tako nastavi, uskoro iznositi jednu milijardu evra.

Vučić je naglasio da su srpski privrednici zainteresovani za veća ulaganja na hrvatskom tržištu i izrazio nadu da će uskoro biti poboljšani uslovi za njihovo poslovanje u Hrvatskoj.

Predsednica Hrvatske je izjavila, uoči sastanka s Vučićem, da je došlo vreme da Srbija i Hrvatska naprave pozitivan korak u svojim odnosima kako bi rešili brojna otvorena bilateralna pitanja, ali i mnoga druge probleme među kojima su i zajednički izazovi bezbednosne ili bilo koje druge prirode, javila je agencija Hina.

- Srbija i Hrvatska ne moraju biti prijatelji, ali imaju niz pitanja u kojima moraju biti saradnici. Kad je reč o našim odnosima ponoviću ono što sam već rekla u Vukovaru - ne treba da jedni drugima glumimo prijateljstvo jer još će puno vode proći i Savom i Dunavom pre nego što budemo prijateljske države. Međutim, moramo biti pragmatični - rekla je ona.

Grabar-Kitarović je čestitala Vučiću što je izabran za šefa države i poželela mnogo uspeha, uz nadu da će to biti "na dobrobit dva naroda i dve države".

(Espreso.co.rs / n1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.