SAOPŠTENJE REDAKCIJE KURIRA POVODOM MEDIJSKE HAJKE: Čereče nas jer smemo da kažemo CAR JE GO!
Foto: Kurir

KO TE NAPADA, PA ĆU TI REĆI KO SI

SAOPŠTENJE REDAKCIJE KURIRA POVODOM MEDIJSKE HAJKE: Čereče nas jer smemo da kažemo CAR JE GO!

Mi pitamo kako je moguće da fontana na Slaviji košta 1.800.000 evra, oni kao opareni skaču i galame "Rodić je lopov"

Objavljeno: 19:51h

Hajka koju danima sprovode medijski trabanti Aleksandra Vučića protiv Kurira i predsednika "Adrija medija grupe" Aleksandra Rodića bez presedana je u novijoj evropskoj političkoj istoriji i medijskoj praksi.

Sa ekrana televizija s nacionalnom frekvencijom čereče se jedan čovek i jedna redakcija samo zato što su smogli snage i hrabrosti da u javnom interesu ispune dug svom čitalaštvu i demokratskoj Srbiji i uskliknu "car je go".

ALEKSANDAR RODIĆ POZDRAVIO DIKTATORA IZ BEOGRADA: Neću vam dozvoliti da lažnim kaznama uništite Adrija mediju!

Mi kažemo da Vučić obmanjuje javnost pričama o suficitu, oni leleču "Rodić je lopov".

Mi kažemo da Vučić, izabrani predsednik, gazi i omalovažava institucije i guši svaku ideju društvene debate, oni vrište "Rodić je lopov".

Mi pitamo kako je moguće da fontana na Slaviji košta 1.800.000 evra, oni kao opareni skaču i galame "Rodić je lopov".

I tako danima.

Mi, dakako, nemamo ambiciju da uređujemo ni tuđe novine ni televizije. Razumljivo, isto tako, branimo svoje pravo da se u svom glasilu mi pitamo, da Kurir uređujemo onako kako profesionalni standardi i trenutak u kome živimo nalažu.

Borimo se za to da sudske institucije nepristrasno i slobodno obavljaju svoj posao, da nema ni povlašćenih ni zaštićenih, ali ni bezrazložno oklevetanih. Odnosi se to na svakog građanina Srbije, pa i na Aleksandra Rodića.

Bio je Kurir u svojoj istoriji i ovakav i onakav, i žut, i preoštar, i neumeren, grešio je, ali nikada nije bio ovako jasno distanciran od pogubne i retrogradne državne politike kakvu u Srbiji danas sprovodi Aleksandar Vučić.

Mi smo u redakciji svesni cene ovakve uređivačke politike. Svaki dan doživljavamo pretnje i podmetanja, ali nećemo pristati na patetičnu ulogu žrtve. Težak i sve neizvesniji život i budućnost građana Srbije i borba za slobodu govora, kao i pravo na kritičko mišljenje obavezuju nas da u ovoj borbi istrajemo.

U tom smislu redakcija Kurira biće više no ikada posvećena istini i dostizanju najviših profesionalnih novinarskih standarda. Ne prihvatamo valjanje po blatu u koje nas svakodnevno guraju u jalovoj nameri da pokažu kako smo svi isti.

Kurir nije isti.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.