SNS PODRŽAO ANU ZA PREMIJERA! Vučić kratko prokomentarisao: NIJE BILO LAKO!
Foto: Nebojša Mandić

podrška novoj vladi

SNS PODRŽAO ANU ZA PREMIJERA! Vučić kratko prokomentarisao: NIJE BILO LAKO!

U sedištu Srpske napredne stranke završen je skoro dvočasovni sastanak predsednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića sa poslanicima te stranke, o izboru nove vlade i podršci Ani Brnabić za premijera

Objavljeno: 11:48h

Poslanici sa liste SNS daće snaznu podršku Vladi Srbije na čijem će čelu biti Ana Brnabić - to je epilog razgovora predsednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića sa članovima poslaničkog kluba te stranke.

Potpredsednica SNS Marija Obradović izjavila je da su poslanici SNS podržali odluku lidera stranke Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude premijer.

Međutim, kako kaže, ostaje da se vidi da li će vladajuća koalicija imati 128 poslanika koji će u parlamentu glasati "za" i to će biti poznato do četvrtka.

"Predstoji nam da prebrojimo da li imamo 128 glasova, to je veoma ozbiljan posao i odgovorno pristupamo tome", navela je Marija Obradović.

foto: Nebojša Mandić

Osim toga, kako kaže, ako ne budu imali 128 glasova "za", iako je 126 potrebno za većinu, ići će se na nove izbore.

- Niko se tome ne raduje, mala je verovatnoća, ali ni ne bežimo od toga - kazala je ona.

Ovaj sastanak, koji je počeo u devet sati, u centrali SNS, zakazan je posle najava da bi pojedini poslanici te stranke mogli da budu uzdržani ili da ne prisustvuju sednici kada se bude glasalo za novi ministarski tim. Vučić, kao i mandatarka Brnabić, ranije su poručili da je novoj vladi potrebna snažna podrška kako bi mogle da se nastave započete reforme.

Buru oko podrške budućoj vladi prvi je podigao lider JS Dragan Marković Palma, koji je poručio da ni on, ni poslanici njegove stranke neće glasati za Brnabićevu, zbog toga što pripada gej populaciji. Zbog kolebljive većine za izbor tima u Nemanjinoj, naprednjaci su pominjali i mogućnost vanrednih izbora.

Da će podrzati buduću vladu već su potvrdili koalicioni partneri SNS - socijalisti, SDPS Rasima Ljajića, Vulinov Pokret socijalista...

Na kraju sastanka, koji je trajao skoro dva sata, Vučić je poručio da će sve biti u redu.

- Nije bilo lako - dodao je.

(Espreso.co.rs / Novosti / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.