SNS PREVARANTI: Nisu platili oglase vredne 60 miliona dinara, ALI TO JE SAMO VRH LEDENOG BREGA!
Foto: Filip Plavčić

fore!

SNS PREVARANTI: Nisu platili oglase vredne 60 miliona dinara, ALI TO JE SAMO VRH LEDENOG BREGA!

Kada se sa oglašavanjem završilo, navedeni iznos ostao je neplaćen pošto je SNS tvrdio da ta agencija nije zastupala ovu stranku

Objavljeno:

Niko neće odgovarati za to što je Televizija Hepi gotovo mesec dana besplatno promovisala Srpsku naprednu stranku tokom predizborne kampanje 2016, pošto ni tužilaštvo ni policija nisu mogli da utvrde ko je oglašavanje naručio. I dalje nejasno kako je moguće da neko nelegalno, bez ugovora, objavljuje reklame SNS-a na nacionalnoj televiziji, a da vladajuća stranka za to ne zna, piše portal Cenzolovka

ODMAH PALE SANKCIJE: Srpska lista kažnjena zbog spota "Kosovo je Srbija"!

Aleksandra Krstić: Stigli su spotovi, krećemo sa emitovanjem danas po podne, ali ugovor još nismo rešili, a ni deklaracije nisu stigle, pa Vas molim da to ubrzate.

Milan Perić: U velikoj smo gužvi oko kampanje, ne brinite, rešićemo ugovor, ali Vas molim da što više u svakom bloku ide naša reklama za ove poslednje spotove koje Vam kurir donosi u toku dana i, molim vas, naslovite fakturu i ugovor na SNS.

Ovo je deo razgovora između direktorke Televizije Hepi (Happy) Aleksandre Krstić i izvesnog Milana Perića, predstavnika, kako se ispostavlja, nepostojeće agencije MP Media.

On se sa mejl adrese mpmedia@uymail.com krajem marta 2016. godine dogovorio sa direktorkom Hepija o emitovanju oglasnih poruka Srpske napredne stranke, u iznosu od preko 60 miliona dinara.

Kada se sa oglašavanjem završilo, navedeni iznos ostao je neplaćen pošto je SNS tvrdio da ta agencija nije zastupala ovu stranku.

A najverovatnije će tako i ostati.

Prevarant: „Nepoznat“

U odgovoru iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, koje je ovaj slučaj istraživalo, rečeno je da je policija nakon provere dostavila izveštaj u kojem je navela da „na osnovu podataka koji su im dostavljeni, a koji se odnose na navedenu mejl adresu, ne mogu da utvrde sa koje IP adrese je navedeni mejl kreiran niti sa koje IP adrese su slate poruke“.

Zbog toga je tužilaštvo prevelo ovaj predmet u upisnik za nepoznate počinioce krivičnog dela. Tužilaštvo u odgovoru navodi i da će policija i dalje tragati za učesnicima događaja, te ukoliko se pojavi bilo kakav novi podatak, ona će tužilaštvo obavesti o tome.

„Imajući u vidu dosadašnja iskustva u sličnim situacijama, teško se dolazi do utvrđivanja lica“, objašnjavaju iz tužilaštva.

O ovoj prevari je portal Cenzolovka pisao u februaru ove godine, nedugo nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije dostavila izveštaj Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.

Tada je, kako navode na ovom portalu, Agencija odbila zahtev da dostavi kompletnu dokumentaciju,da bi im nakon žalbe povereniku za informacije od javnog značaja ipak stigla.

Prema toj dokumentaciji, vidi se da je Televizija Hepi objavljivala reklame SNS-a bez ugovora i deklaracija, bez kojih se spotovi, prema Zakonu o oglašavanju, ne mogu emitovati.

Televizija Hepi nije proveravala ni sa kim tačno komunicira niti ko joj oglašavanje naručuje. I pored toga što nekoliko puta u mejlu moli da joj se pošalju ugovori, nijednog trenutka ne prekida promociju naprednjaka, već i dalje ispunjava svaki nalog sa druge strane.

Ni kurira ne mogu da nađu

Hepi je čak u prvom dopisu Agenciji za borbu protiv korupcije ignorisao njen zahtev za dostavljanje ugovora i ostale dokumentacije, da bi tek posle upozorenja Agencije poslao objašnjenje.

Tako je direktorka Televizije Hepi Aleksandra Krstić tvrdila da je odmah nakon prekida komunikacije sa MP Media, odnosno nečim što se tako predstavljalo, kontaktirala sa Srpskom naprednom strankom, gde su joj rekli da oni nikada nisu angažovali tu agenciju. Isto je SNS tvrdio i u svom dopisu Agenciji za borbu protiv korupcije.

U dokumentaciji se nigde ne postavlja pitanje kako to da Srpska napredna stranka, odnosno njeni predstavnici, nisu primetili da se na jednoj od nacionalnih televizija emituju spotovi bez njihovog odobrenja i znanja.

Nije razjašnjeno ni ko je kurir koji je donosio materijal za oglašavanje, ili bar ko ga je platio za tu uslugu.

(Espreso.co.rs / Cenzolovka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.