ONA JE DILETANT, NIJE TO KURS ŠIVENJA! Opozicija besna, MAJI odobrena fotelja u agenciji za nuklearnu bezbednost!
Foto: Zorana Jevtić

gojkovićki još jedna funkcija

ONA JE DILETANT, NIJE TO KURS ŠIVENJA! Opozicija besna, MAJI odobrena fotelja u agenciji za nuklearnu bezbednost!

Nova funkcija Maje Gojković podigla opoziciju na noge

Objavljeno:

Prema njegovim rečima, Maja Gojković ne može da obavlja drugu funkciju jer postoji i sukob interesa.

- Skupština bira Vladu pa ne može Vlada onda da postavi predsednicu Skupštine na čelo Upravnog odbora jedne vladine agencije - rekao je Konstatinović.

On je kazao i da nije svaki pravnik stručan za nuklearno pravo iako su pravnici poprilično svestrani.

Konstatinović je pitao i da li ovakvo postavljanje može da znači da možemo da očekujemo da će sutra i predsednik Republike da bude predsednik nekog upravnog odbora na predlog Vlade.

- Prkosi to ne samo zakonu već i zdravom razumu ovo je naša poslednja mogućnost da kažemo da ne može predsednik Skupštine da bude pred upravnog odbora neke vladine agencije - rekao je Konstatinović.

foto: Fonet

Predsednik Administrativnog odbora i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović rekao je da Maja Gojković ispunjava neophodne uslove, da nije tačno da se krši zakon i da predsednik Upravnog odbopra Agecnije za zaštitu od jonizujućeg zračenje mora da ima upravljačke, organizacione, administrativne, odnosno menadžerske sposobnosti koje ona poseduje.

- Biti predsednik Upravnog odbora ne znači baviti se neposredno usko stručnim poslovima koje agencija vrši, time se bavi zaposleni u agenciji ona podrazumeva odgovarajuće upravljačke odnosno menadžerske sposobnosti, a ne do tančina poznavanje nuklearne fizike i opasnosti od jonizujućih zračenja. Dakle reč je o menadžerskoj funkciji i mislim da ima sposobnost i ispunjava uslov da bude predsednica Upravnog odbora - rekao je Martinović.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.