Izbačeni članovi SPO imaju poruku za Draškovića: NISMO HTELI DA BUDEMO OCEUBICE!
Foto: Filip Plavčić

novi "časniji" put

Izbačeni članovi SPO imaju poruku za Draškovića: NISMO HTELI DA BUDEMO OCEUBICE!

Izabrali smo časniji, ali teži politički put, a Vuku Draškoviću i SPO želimo svu sreću, kaže Čikiriz

Objavljeno:

Bivši članovi SPO, nedavno isključeni iz te stranke odlukom Predsedništva, saopštili su juče da nisu hteli da se bave „političkim oceubistvom“ i preotimanjem partije Vuku Draškoviću, nego su se odlučili za časniji put osnivanja nove političke organizacije - Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Mirko Čikiriz je rekao da isključeni članovi SPO nisu mogli da nađu zajednički politički jezik s Draškovićem, ali da nisu hteli da njega, kao simbola SPO, na Glavnom odboru nadglasavaju i na taj način mu preotmu stranku jer bi to bilo isto „kao da deca ubiju oca da bi nasledila svoju imovinu“:

POBUNA U SPO! Devet funkcionera dalo ostavke! DRAŠKOVIĆ: Ostajem na kormilu!

Neslaganje 17 godina

- Čikiriz ističe da se nisu odrekli programa SPO, kako su im prebacivali u toj stranci, već su najdosledniji sledbenici najboljeg programa na političkoj sceni.

- Ono sa čim se zaista nismo slagali, i to ne traje godinu ili dve, već 17 godina, jesu Draškovićeva dnevno politička istupanja, koja su više ličila na nevladinu anacionalnu organizaciju Sonje Biserko i Nataše Kandić nego na proevropsku nacionalnu stranku. Osuđujemo sve zločine učinjene u ratovima 90-ih, ali ne potenciramo samo srpske zločine. Prema gospodinu Draškoviću, izgleda da su muslimani, Hrvati i Albanci bili Majke Tereze, a Srbi nacisti - izjavio je Čikiriz.

Izdajnici i janičari

Isključeni funkcioneri SPO, dodaje, bili su šokirani umesto da zauzmu vodeće pozicije u stranci:

- Dobili smo epitete da smo izdajnici, janičari, sin Brut.

I TO SE DESILO! SPO smenjuje Vuka Draškovića?!

Bivši potpredsednik SPO Žika Gojković kaže da je pokret u fazi osnivanja, te da će pokušati da budu spremni što je moguće brže za neke naredne izbore.

Vuk i Danica Drašković nisu imali komentar.

(Espreso.co.rs/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.