VUČIĆ: Biću predsednik Iliću, Jankoviću, Tadiću, svima - JEDAN I OMILJENI  (FOTO)
Foto: AP

RAZMISLIĆE!

VUČIĆ: Biću predsednik Iliću, Jankoviću, Tadiću, svima - JEDAN I OMILJENI (FOTO)

Na pitanje da prokomentariše imena kandidata koji se u medijima navode kao njegovi potencijalni naslednici na mestu predsednika Vlade, Vučić je rekao da "ne čita novine"

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio, komentarišući pisanje medija, da će najpre o novom premijeru razgovarati sa predstavnicima izbornih lista.

"Najpre ću od ponedeljka razgovori sa svim predstavnicima izbornih lista, mislim da ih ima 11, zatim sa koalicionim partnerima ali i sa članovima SNS, da se niko ne naljuti. To će biti važan sastanak jer SNS sa jednom ili dve partije ima apsolutnu većinu", izjavio je on u Pančevu, gde je obišao kasarnu "Narodni heroj Stevica Jovanović".

Na pitanje da prokomentariše imena kandidata koji se u medijima navode kao njegovi potencijalni naslednici na mestu predsednika Vlade, Vučić je rekao da "ne čita novine".

foto: Beta

Podsetimo, mediji se već nedeljama bave pitanjem ko će zameniti Vučića na premijerskoj poziciji. "Večernje novosti" su danas objavile da novi predsednik Srbije za vikend počinje razgovore o premijeru i novoj vladi sa koalicionim partnerima.

Predsednik Srbije kaže i da se nada dolasku slovenačkog predsednika Boruta Pahora i hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović na njegovu inauguraciju.

"Biću predsednik svima"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je on predsednik i Velji Iliću i Saši Jankoviću i Borisu Tadiću i Bošku Obradoviću i drugim liderima stranaka​​​​​​.

- Sve su to građani Srbije i svima njima sam ja predsednik. Jedan i omiljeni, nadam se - rekao je Vučić komentarišući jučerašnji kontramiting opozicije na Trgu Republike, na kome se okupilo oko 800 građana.

Aleksandar Vučić je danas u Pančevu, gde je američki ambasador Kajl Skot uručio 19 "hamvi" vozila koja su poklon vlade SAD Vojsci Srbije, rekao da su mu aktivnosti kao predsednika izuzetno brojne narednih dana, ali da mu je uvek prioritet region.

OVO JE PRVA VUČIĆEVA ODLUKA KAO PREDSEDNIKA: Prvog radnog dana promenio je pravila

U tom je smislu pomenuo odlazak u Kranj, gde će biti svi predsednici iz regiona, a zatim, kako je rekao, ide u Kazahstan, gde će biti i predsednici Ši, Putin i drugi. "I sa (nemačkim predsednikom Valterom) Štajnmajerom imam zakazanu već bilateralu na brdu kod Kranja", naveo je, te ponovio da mu je region ipak prioritet. Ne možemo da rešavamo nešto što je daleko od nas, dok ne završimo važne stvari u regionu, poručio je.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.