CRKVA PODRŽAVA BRNABIĆKU ZA PREMIJERA! Poručili joj: Ne verujte glasinama, uz vas smo!
Foto: Fonet

nApredno!

CRKVA PODRŽAVA BRNABIĆKU ZA PREMIJERA! Poručili joj: Ne verujte glasinama, uz vas smo!

Ministarka oduševljena tim saznanjem

Objavljeno: 08:59h

Na koktelu koji je priređen pošto je novi predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio zakletvu u holu Doma Narodne skupštine ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić dobila je punu podršku vrha SPC za premijersku funkciju.

MOŽE BITI SAMO JEDAN: Neko od njih dvoje biće novi premijer Srbije! (FOTO)

Episkop zagrebačko-ljubljanski Porfirije (Perić), koji je u Skupštinu Srbije došao zajedno sa patrijarhom srpskim Irinejom, prišao je ministraki Brnabić čim ju je ugledao u masi, ljubazno se pozdravio sa njom, a onda joj preneo poruku SPC.

- Vladika Porfirije, koji je sada i član Sinoda SPC (crkvene vlade), prišao je ministarki, uhvatio je za obe ruke i doslovno joj rekao: „Evo i uživo da vam kažem, imate moju i punu podršku Crkve da budete premijer, o vama mislimo sve najbolje. Niko se tome ne protivi, zaista. Molim vas, nemojte da verujete svakojakim glasinama.“ Ona je bila oduševljena njegovim rečima, što se moglo videti po njenom izrazu lica, i nekoliko puta mu je ponovila: „Hvala vam, vladiko, hvala vam puno” - otkriva izvor lista Alo.

Podsećanja radi, i nakon što su neki mediji preneli da se SPC protivi predlogu da ministarka Ana Brnabić bude izabrana za premijera zato što je pripadnica gej populacije, Srpska pravoslavna crkva je odmah reagovala saopštenjem, navodeći da to uopšte nije tačno.

- Srpska pravoslavna crkva, njen patrijarh ili bilo koja druga zvanična ustanova ili ličnost ne mešaju se u izbor državnih zvaničnika - pisalo je u saopštenju SPC.

Ana Brnabić je nakon tog saopštenja izjavila da „ima duboko i iskreno poštovanje prema instituciji SPC”.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.