Zbog prisluškivanja srpskih novinara i diplomata: Makedonska ambasadorka pozvana u MSP!
Foto: Google maps

afera lazanski

Zbog prisluškivanja srpskih novinara i diplomata: Makedonska ambasadorka pozvana u MSP!

Vera Jovanovska Tipko biće danas pozvana u Ministarstvo spoljnih poslova da pruži objašnjenje o prisluškivanju srpskih diplomata i novinara, kao i predstavnika Srba u Makedoniji

Objavljeno:

Od Jovanovske će takođe biti zatraženo objašnjenje makedonskih državnih organa o tome kako su transkripti prisluškivanih razgovora dospeli u javnost.

Prema saznanjima Tanjuga, od ambasadorke Makedonije očekuje se i odgovor na pitanje da li su i drugi ambasadori u Skoplju, čiji su predstavnici bezbednosnih službi bili prisutni u Sobranju, zajedno sa srpskim pozvani na razgovor u ministarstvo u Skoplju, ili je to učinjeno selektivno - samo sa srpskom ambasadorkom.

PIŠE NARUČENE TEKSTOVE ZA RUSE I GRUEVSKOG? Lazanskog BIA unajmila da OBAVI JEDAN POSAO u Makedoniji!

Savetnik u Ambasadi Srbije u Skoplju i oficir Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Goran Živaljević bio je u Sobranju u vreme upada nasilnih demonstranata 27. aprila, objavila je makedonska televizija Telma.

Na pitanje šta je radio u Sobranju Makedonije, mimo diplomatskog protokola, Goran Živaljević je toj televiziji rekao da je bio u parlamentu po službenoj dužnosti, da bi video da li u incidentima učestvuju osobe iz Srbije, navijači ili ekstremisti.

foto: Printskrin / bia.gov.rs

Nakon toga, ambasadorka Srbije u Skoplju Dušanka Divjak-Tomić bila je na razgovoru u Ministarstvu spoljnih poslova Makedonije gde je pozvana da objasni prisustvo Živaljevića u makedonskom parlamentu tokom upada demonstranata.

Vučić: Kad bi svi imali Malog, Srbija bi procvetala! Od ruševina i zmija napravio NAJLEPŠE ŠETALIŠTE!

Nakon toga, nevladina organizacija KRIK objavila je, prošle nedelje, da je novinar Miroslav Lazanski sa "pripadnikom srpske tajne službe sprovodio medijsku propagandu u Makedoniji u korist bivšeg premijera Nikole Gruevskog i ruske politike".

Krik se za tu informaciju pozvao na prisluškivane razgovore, za koje tvrde da su procurili iz makedonske tajne službe.

OSNOVAN POKRET UDRUŽENIH FANTOMA! Zrenjaninci kopiraju Belog Preletačevića! (VIDEO)

KRIK je objavio da je Goran Živaljević, koji je u veče nereda sa demonstrantima ušao u makedonsko Sobranje, 3. marta ove godine pozvao Ivana Stoilkovića, poslanika u makedonskom parlamentu i predsednika Demokratske partije Srba, koji mu je saopštio da je u Skoplju ugostio novinara, koji će, navodno, "izvršiti zadatak za njih".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.