POBUNA U SPO! Devet funkcionera dalo ostavke! DRAŠKOVIĆ: Ostajem na kormilu!
Foto: Filip Plavčić

raskol

POBUNA U SPO! Devet funkcionera dalo ostavke! DRAŠKOVIĆ: Ostajem na kormilu!

Nezadovoljni funkcioneri SPO ponovo su juče zatražili od svog lidera da napusti kormilo stranke

Objavljeno:

Nezadovoljni potezima Vuka Draškovića devet funkcionera Srpskog pokreta obnove dalo ostavke. Predsedništvo reklo svoje, "ostajem na kormilu", uzvraća dugogodišnji lider ove partije.

Nezadovoljni funkcioneri SPO ponovo su juče zatražili od svog lidera da napusti kormilo stranke, ali Vuk Drašković ne namerava da podnese ostavku na predsedničku funkciju.

Drašković je kratko za "Novosti" poručio da je Predsedništvo stranke na sednici u subotu odbacilo zahteve pojedinih članova i funkcionera za promenu programa i rukovodstva. Prema našim informacijama, od 20 prisutnih članova Predsedništva, 16 je stalo na Draškovićevu stranu.

"Pobunjenici", međutim, ne odustaju i najavljuju formiranje nove političke partije koja bi imala prefiks monarhistička, što je, kako kažu, jedan od temelja SPO, koji je pod vođstvom Draškovića napušten.

foto: Dragana Udovičić

Devet visokih funkcionera SPO podnelo je juče ostavke na svoje funkcije i u pismu Draškoviću zatražilo od njega da se izjasni da li je ta stranka vlast ili opozicija i da li i dalje baštini ideje obnove Kraljevine Srbije i Ravnogorskog pokreta, na kojima je i osnovana.

- Vrlo smo nezadovoljni vašim istupima u javnosti i porukama koje ste slali putem "Tvitera", kojim ste ozbiljno narušili odnos sa našim strateškim koalicionim partnerom. Veoma smo razočarani i vašom željom i potrebom da budete večiti predsednik SPO - naveli su sada već bivši potpredsednici Žika Gojković, Mirko Čikiriz i Zoran Milenković. Pismo su potpisali i ostavke podneli i član Predsedništva Vladimir Jelić i članovi Izvršnog odbora Nenad Tomašević, Goran Ivančević, Slavljub Ivković, Boban Tolić i Dragan Vlatković.

Struja koja traži promene na čelu stranke tvrdi da Vuk Drašković namerno odugovlači sa zakazivanjem Glavnog odbora, jer zna da ne može da računa na podršku većine članova.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.