Balša Božović: Svaki ministar u Vladi je Aleksandar Vučić, nijedan nema nikakva ovlašćenja, svi su samo puki izvršioci! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

intervju nedelje

Balša Božović: Svaki ministar u Vladi je Aleksandar Vučić, nijedan nema nikakva ovlašćenja, svi su samo puki izvršioci! (VIDEO)

Božović u intervjuu za "Espreso" oštro kritikuje ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i njegov rad, smatra da treba da podnese ostavku, otkriva informacije o privođenju sina Zvezdana Jovanovića

Objavljeno:

U tim izjavama stoji da je Dalibor Karanović, kao častan policajac, repetirao pištolj, da je sina Zvezdana Jovanovića privodio mimo ovlašćenja, da je prekoračio svoja ovlašćenja, da ga je maltretirao, da ga je skidao nagog, što apsolutno nije istina, što potvrđuju izjave koje su svega mesec dana kasnije isti ti svedoci, i sin Zvezdana Jovanovića, i njegovi drugovi dali pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Bačkoj Palanci. U tim izjavama oni tvrde da Karanović nije držao pištolj u ruci, da nikakva ovlašćenja nije prekoračio, da je svega 10 minuta zadržan u policiji, i nakon toga je pušten i vratio se na žurku, gde je slavio neki rođendan. Postoje pritisci na tužilaštvo, i na tužioca, koji nakon tih izjava traži svoje izuzeće, verovazno zbog pritiska. Da stvar bude gora, mesec dana nakon toga tužilaštvo u Novom Sadu poziva ponovo dva svedoka koja su imala neusaglašene izjave sa onima koje su date prethodno sektoru unutrašnje kontrole, i pita ih ponovo, gde oni govore da im je sektor unutrašnje kontrole podmetnuo lažne izjave. Govore o tome da su podmetali lažne izjave svedocima koji uopšte nisu bili tu. Ceo slučaj pada u vodu, i govori o tome koliko smo mi, nakon svih onih godina, od 2003. otkad je ubijen Zoran Đinđić do danas, ostali društvo gde ministar unutrašnjih poslova može da pritiska tužilaštvo i pravosuđe, gde se ne postupa po prijavi policajca kojem je prećeno smrću, osvetom, po toj krivičnoj prijavi se ne postupa, samo zato što je u pitanju sin Zvezdana Jovanovića. I onda sam postavio logično pitanje, do kad ćemo biti država koja odgovara Zemunskom klanu.

foto: Filip Plavčić

Kako ste došli do svih tih informacija?

- Sve informacije, zapisnike smo dobili anonimno na adresu Demokratske stranke u Nušićevu 6. Na kraju sam neke od njih i izneo u javnost, nisam hteo sve jer sam mislio da je osnovni red da se ministar udostoji i da dođe u Skupštinu Srbije na odbor za odbranu i unutrašnje poslove čiji sam čan, i da to raspravimo na samom odboru kroz institucije. On to nije našao za shodno, niti predsednica tog odbora iz Srpske napredne stranke, i onda sam ovaj drugi krunski dokaz pred tužilaštvom u Novom Sadu ipak odlučio da dam novinarima, jer mislim da preteže interes javnosti u odnosu na ono što je zadatak Nebojše Stefanovića, a to je da isključivo kazni policajca Dalibora Karanovića. Da stvar bude gora, to je slika Srbije danas. To je jedan častan čovek koji radi svoj posao, inspektor sa dva završena fakulteta, radi na narkoticima, 8 puta je nagrađen, nikada nije prekoračio svoja ovlašćenja, niti imao ikakvu mrlju u svojoj karijeri. On je danas suspendovan po zahtevu Zvezdana Jovanovića, a sa druge strane pokušavaju da mu podmetnu dokaze da bi protiv njega i krivični postupak pokrenuli. Čast mi je što sam stao uz tog čoveka, zato što je on Srbija kakva treba da bude. Policija je ponosna na sve njegove rezultate, i dva sindikata su stala u njegovu odbranu, kao i sve njegove kolege iz policijske stanice Bačka Palanka, potpisali su peticiju podrške, za njega i za sve ono kroz šta on prolazi. To je odnos prema policiji, danas je Dalibor Karanović, sutra je bilo ko drugi, neko od vojske, bilo ko od nas. Onaj ko časno i pošteno radi posao, institucije i vlast ne stoje iza njega, već stoje iza kriminalaca koji imaju pravosnažne presude a nikada nisu bili ni dana u zatvoru, koji diluju drogu, za šta postoje krivične prijave, i to je jedna tužna slika u kojoj se mi nalazimo, i to je ono što mora da se promeni.

foto: Filip Plavčić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.