JATA PTICA MOGU DA POBEDE OLUJU! Šta je Vučić poručio kineskom predsedniku?
Foto: ap

Jedan pojas-jedan put

JATA PTICA MOGU DA POBEDE OLUJU! Šta je Vučić poručio kineskom predsedniku?

Vučić je istakao da je ova inicijativa projekat mira i tolerancije
Objavljeno:

Srbija je od početka podržala inicijativu Jedan pojas-jedan put, rekao je u Kini premijer Srbije Aleksandar Vučić. Si Đinping: Hvala i čestitam".

- Dolazim iz male zemlje, iako najveće na Zapadnom Balkanu. Srbija je od početka podržala inicijativu "Jedan pojas - jedan put" i glavne reči kojima bi mi opisali ovu inicijativu se povezanost i veza i kad to kazem, mislim na nove infrastrukturne projekte, aerodorome, mostove, i kako da uspostavimo bolje odnose između naših zemalja - rekao je.

Vučić je istakao da je ova inicijativa projekat mira i tolerancije.

foto: ap

- Odnosi među ljudima su najvažniji, moramo češće da razmenjujemo posete, naši parlamentarci takođe treba češće da putuju, moramo da uspostavimo bolje veze. Ovaj forum nam je omogućio da se bolje upoznamo, ima puno prostora za unapređenje saradnje naših akademija umetnosti, privrednih komora, medija...moramo da unapredimo "bussines to business" veze - rekao je Vučić. Kako je rekao, jako je važno da se investira u jačanje veza među ljudima, jačanje veza i u inovacionim tehnologijama, da se razmenjuju ideje, poštuju različitosti. - Zaključiću rečenicom koju sam jutros od vas čuo predsedniče Si:" Jata ptica mogu da pobede i oluju, ali nema ptice koja to može da uradi sama. Vučiću se, nakon njegovog govora, obratio i kineski predsednik: - Hvala i čestitam na uspehu na izborima. Srbija je dosta razvila kulturni i obrazovni sektor. Srbija je i snažna sila u sportu. Kulturna razmena naše dve zemlje je odlična, imamo i sporazum o viznim olakšicama takođe, i u našim odnosima smo stigli dosta daleko.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.