VUĆIĆ NA KINESKOJ TV: Šta je premijer kazao o Novaku, Bati, mesu i Srpkinjama
Foto: Beta

poseta pekingu

VUĆIĆ NA KINESKOJ TV: Šta je premijer kazao o Novaku, Bati, mesu i Srpkinjama

Vučić će u Pekingu imati bilateralni susret sa kineskim predsednikom Si Đipingom
Objavljeno:

Premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić, koji će u subotu doputovati u višednevnu posetu Kini, poručio je da su Srbija i Kina uvek na istoj strani.

Vučić će u Pekingu imati bilateralni susret sa kineskim predsednikom Si Đipingom, a učestvovati i u radu Foruma za međunarodnu saradnju u okviru strategije "Jedan pojas, jedan put".

On je u intervjuu kineskoj državnoj televiziji CCTV uoči posete rekao da je Kina uvek bila uz Srbiju - "i u najtežim vremenima, tokom 1999." - U našim ekonomskim i političkim odnosima nema problema, uvek smo na istoj strani, a kada Kina ima nešto da kaže, uvek smo na strani Kine. Podržavamo jednu i jedinstvenu Kinu, kako god je nazivali - rekao je premijer Vučić. - Mi smo veoma verni, veoma odani prijatelji - rekao je premijer i izrazio nadu da Srbija i dalje može da računa na podršku Kine i nastavak saradnje. Upitan šta očekuje od Foruma, koji će u Pekingu biti održan u nedelju i ponedeljak, Vučić kaže da je to ono o čemu su predstavnici dve zemlje uvek govorili. - Povezivanje, umrežavanje, ne samo o našoj putnoj i želeničkoj infrastukturi, koja je veoma važna. Reč je o međusobnoj saradnji ljudi, preduzeća, izgradnja novog dobro međusobno povezane različite civilizacije. Bez ogromne uloge i posvećenog učešća Kine, ne bismo mogli to da uspemo - precizirao je premijer Vučić. U daljem razgovoru usledila su pitanja novinarke koneske televizije motivisana željom da srpskog lidera približi najširoj kineskoj publici. Konstatujući da su u Kini izuzetno popularna dvojica Srba - Bata Živojinović i Novak Đoković, premijera je zamolila da joj obezbedi intervju sa srpskim teniserom na šta joj je on odgovorio: "Daću sve od sebe".

foto: Beta
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.