PRIMA 146.000, AKO UZMETE 35.000, ŠTA JOJ OSTANE? Srbija Maji Gojković daje masnu platu plus 300 evrića za stan u BG!
Foto: Fonet

srbijo među naprednjacima!

PRIMA 146.000, AKO UZMETE 35.000, ŠTA JOJ OSTANE? Srbija Maji Gojković daje masnu platu plus 300 evrića za stan u BG!

I to nije sve: njene kolege iz Skupštine je pravdaju i kažu da je ona na gubitku?!
Objavljeno:

Da li vam se čini da je Srbija u krizi? Sudeći po tome kako tretiramo nosioce javnih funkcija, i koliko ih i za šta sve plaćamo, ni najmanje.

Sa dva stana u svom posedu (jedan kupljen, drugi nasleđen), i ukupno 156 kvadrata životnog prostora, koliko je prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije, predsednica parlamenta, Maja Gojković, na osnovu troškova za zakup stana svakog meseca iz budžeta dobije 35.000 dinara.

ODAKLE PARE, MAJSTORE? Državni sekretar Nenad Mijailović kupio velelepnu vilu od DIPOS-a za 400.000 EVRA?! (FOTO) (VIDEO)

foto: FoNet

I sve bi to bilo donekle u redu da Gojković nema platu i ostale paušalne prihode koji na mesečnom nivou iznose 146 hiljada dinara.

Dakle, da vas podsetimo, ona prima 3 prosečne plate jednog Srbina, ako je verovati statistici.

Ako neko prima recimo 30.000 mesečno, što je verovatnije od statističkih 47, onda Gojković ubira skoro pet njegovih plata.

I na koncu svega, država joj za najam stana daje 282 evra. Primera radi za taj novac može da iznajmi jednosoban stan u samom srcu Beograda. Što se malo daljih krajeva grada tiče, moguće je iznajmiti pristojan stan i za upola te cene.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa Majom Gojković i dobijemo njen komentar, ali do objavljivanja ovog teksta nismo uspeli.

foto: Printscreen
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.