JOŠ DVE LISTE POZVANE: Predsednik Vučić danas nastavlja konsultacije o mandataru za sastav Vlade
Aleksandar Vučić, Foto: Video Plus

saopšteno je

JOŠ DVE LISTE POZVANE: Predsednik Vučić danas nastavlja konsultacije o mandataru za sastav Vlade

Sastanak sa predstavnicima liste "Savez vojvođanskih Mađara - Za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost!", predviđen je u 10:30

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastaviće danas konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade, a na razgovore su pozvani predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara i liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Sastanak sa predstavnicima liste "Savez vojvođanskih Mađara - Za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost!", predviđen je u 10:30 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Kako je saopštila pres služba predsednika, predstavnici liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini", pozvani su na razgovor u 11:45.

Razgovorima sa predstavnicima lista "Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi" i "Ruska stranka - Slobodan Nikolić" Vučić je u ponedeljak počeo konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade.

Kako je predviđeno Ustavom, predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika Vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi izbor Vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Bonus video: Predsednik Vučić na svečanosti povodom Sportskih igara mladih

03:06

Predsednik Vučić na svečanosti povodom Sportskih igara mladih

(Espreso/Agencije/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.