Od čišćenja ribe, preko zlatare do profesorke Zmihajlović: RADNI STAŽ MINISTARKE ZORANE JE VRLO ZANIMLJIV!
Foto: Fonet

zarađivala kako je znala!

Od čišćenja ribe, preko zlatare do profesorke Zmihajlović: RADNI STAŽ MINISTARKE ZORANE JE VRLO ZANIMLJIV!

Prvu platu, kaže, dobila je dok je kao student prve godine Ekonomskog fakulteta radila u jednoj beogradskog zlatari
Objavljeno: 10:06h

Ministarka Zorana Mihajlović ima 25 godina radnog staža.

Kako kaže u razgovoru za Kurir, oduvek je volela da radi, čak i po nekoliko poslova istovremeno, a zanimljivo je da su je pare oduvek htele - prve je zaradila sa svega četiri godine.

- Moj tata Zoran od malena nas je učio da je riba zdrava i da treba da je jedemo. Pošto je on uvek čistio ribu, davao mi je po 10 dinara za svaku kost koju pronađem posle njegovog čišćenja - kaže ona.

Prvu platu, kaže, dobila je dok je kao student prve godine Ekonomskog fakulteta radila u jednoj beogradskog zlatari.

- Bilo je to 1988. godine, vreme nemaštine. Sećam se da se moja mama jako plašila što radim u zlatari jer je tada rat bio na vidiku, a kriminal cvetao. U to vreme počeli su i da obijaju zlatare i nije bilo naivno. Tu sam dobila prvu platu, mislim da je bila oko 300 maraka.

foto: Fonet

Odmah posle fakulteta, koji je završila u roku, Zorana se zaposlila kao profesorka u Prvoj ekonomskoj školi kod čuvene direktorke Stane Šipčić. Tu su je učenici i prozvali „Zmihajlović“.

- Nakon škole radila sam u firmi „Premijer keramika“, u kojoj sam vodila finansije. Jedno vreme sam bila i u predstavništvu „Loreala“, a onda sam se zaposlila u „Elektroistoku“, današnjoj „Elektromreži Srbije“. Uvek sam se pored posla bavila i naukom, tako da sam radila na dva mesta: bila sam naučni saradnik na Ekonomskom fakultetu dok sam radila u „Elektroistoku“. U ovoj firmi sam dočekala i bombardovanje i 5. oktobar, a posle sam prešla u Vladu Srbije kao savetnica potpredsednika Miroljuba Labusa. Kada sam napustila Vladu Srbije radila sam i kao savetnica za energetiku tadašnjeg premijera RS Milorada Dodika, a potom sam bila zaposlena i na Aerodromu Beograd, da bi zatim doktorirala na Ekonomskom fakultetu. Nakon toga me je pozvao Aleksandar Vučić da zajedno radimo na ekonomskom i energetskom programu SNS i potom sledi ulazak u Vladu Srbije... - priseća se Mihajlovićeva.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.