ZA GODINU I PO DANA PROSEČNA PLATA U SRBIJI PREKO 1.000 EVRA! Vučić: U narednih 10 dana okončava se izborni proces
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Prva TV

IZBORI

ZA GODINU I PO DANA PROSEČNA PLATA U SRBIJI PREKO 1.000 EVRA! Vučić: U narednih 10 dana okončava se izborni proces

Predsednik je prvo govorio o izbornom procesu

Objavljeno: 11:26h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je gost jutarnjeg programa na TV Prva.

Vučić govori o svim važnim i aktuelnim temama.

O izborima

Predsednik je prvo govorio o izbornom procesu.

- Okončaće se izborni proces, u narednih 10 dana. Ide još jedan krug na osam biračkih mesta, ponavljaju se izbori 2. januara. Još računamo količnik, čini nam se da nedostaje 700, 800 glasova za još jedan mandat za listu "Srbija ne sme da stane". Borimo se za svaki glas. Onda idu rokovi, kada se proglase rezultati imamo mogućnost za konsultacije i tada razgovram za izbornim listama. Situacija je drugačija u Beogradu jer nije jasna većina. "Srbija ne sme da stane" ima 49 mandata, a SPN ima 43 mandata. Zavisi očigledno od Nestorovića - rekao je predsednik Vučić.

O platama

- Ne zaboravite da smo došli od toga da smo imali 320 evra, doći ćemo do prosečne plate od 1.000 evra. Za nas će narednih šest meseci biti teški. Imate izbore u Rusiji, povećavaće se pritisak na nas. Dolaze do obnove Putinovog mandata, biće još žešći pritisak sveta na sve koji imaju odnose sa Rusijom.

Pritisci zbog Kosova

- Loše je što očekujem pritiske oko Kosova, suština svega je da moraju da reše kosovski problem pre nego što uđu u razgovore oko Ukrajine. Najžešći pritisci u drugoj polovini januara i u februaru! Naš je interes "Otvoreni Balkan", sloboda kretanja, da više zarađujemo, da imamo bolju ekonomiju.

"EXPO mora da nam da energiju"

- Ideja o EXPO je nešto što mora da nam da strašnu energiju, energiju koja mora da bude ogromna. Moramo da izgradimo pute, bolnice, taj EXPO mora da bude sve, moramo da se predstavimo kao jedna od najmodernijih zemalja Evrope. Moramo da predstamo svoje znanje, da završimo nacionalni stadion - kazao je predsednik.

O sportu

Predsednik Vučić je prokomentarisao da bi teoretski mogao da trenira i Zvezdu i Parizan, ali su svi dovoljno pametni da znaju koliko je slab i da ga ne bi uzeli da trenira mlađe generacije.

- Kao klinac trenirao sam u Partizanu, iako sam veliki zvezdaš. Imao bih pravo da vodim Zvezdu kao osvedočeni navijač, ali ima i pravilo da mogu da vode oni koji su bili u juniorima - kazao je Vučić kroz smeh, te još jednom poručio da je iskreni zvezdaš.

Rekao je da su ulaganja u sport velika, ali da to nije dovoljno.

- Ide dalje, ide više. Dali smo veliku pomoć atletskom savezu. Nadamo se da možemo da uzmemo tri medalje na Olimpijskim igrama. Verujem da ćemo da imamo Jokića u Parizu.

- Ogroman novac dajemo košarkaškom klubu Partizan jer to zaslužuju, imaju dobre rezultate, to za koga ću ja da navijam, to je drugo.

Bonus video:

00:07

PREDSEDNIK GLASAO: Aleksandar Vučić obavio građansku dunost u Novom Beogradu

(Espreso / Kurir / Ivana Radojčić / Priredila: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.